Ministarke Mihajlović i Vujović razgovarale sa predstavnicima „Ziđina“ o zaštiti životne sredine u Boru

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka rudarstva i energetike, prof. dr Zorana Mihajlović, održala je danas, zajedno sa ministarkom za zaštitu životne sredine Irenom Vujović, sastanak sa Đan Simingom, generalnim direktorom kompanije „Srbija Ziđin Koper“.

Na sastanku je bilo reči o realizaciji projekata kompanije „Ziđin“, sa posebnim osvrtom na standarde koje je neophodno ispuniti u cilju zaštite životne sredine.

„Investicija u RTB Bor za nas je veoma važna i Vlada Srbije je tu da pomogne u realizaciji projekata i planiranih ulaganja u zelene tehnologije i zaštitu životne sredine. Nije slučajno što su danas oba resorna ministarstva na sastanku, jer želimo da se projekti u koje investirate realizuju brže i efikasnije, to je u interesu svih nas. Očekujem da ispunite naše dogovore sa prethodnog sastanka i da nam dostavite strategiju razvoja kompanije i sve planove u vezi sa zaštitom životne sredine“, rekla je Mihajlovićeva.

Generalni direktor „Ziđina“ Đan Siming rekao je da je zaštita životne sredine jedan od prioriteta kompanije i da im je podrška Vlade Srbije i resornih ministarstava važna, naročito u delu ocene studija uticaja na životnu sredinu i odgovarajućih dozvola, posebno kada je reč o površinskom kopu „Veliki Krivelj“, rudniku „Jama“ i upravljanju deponijom otpada „Visoki planiri“ i jezerom Robule.

Ministarka Irena Vujović istakla je da je Ministarstvo za zaštitu životne sredine otvoreno da pruži svaku vrstu podrške u skladu sa zakonskom regulativom.