Ministarstvo odobrilo Boru 74.993 dinara za projekat pošumljavanja

Za projekat „Povećanje šumskog fonda u gradu Boru u cilju sanacije degradiranih površina“ Ministarstvo žaštite životne sredine izvojiće 74.993 dinara.

Na Javni konkurs Ministarstva zaštite životne sredine za dodelu sredstava za sufinansiranje nabavke sadnica i izvođenje radova za pošumljavanje zemljišta autohtonim vrstama drveća i žbunja, na zemljištu koje je u nadležnosti jedinica lokalne samouprave stigle su 52 prijave, a komisija je odobrila 38 projekata sa ukupno 99.996.996,40 dinara.

Resorno ministartsvo će, sudeći po preliminarnoj rang listi, podržati tri projekta koje su podnele lokalne samouprave iz istočne Srbije.

Najviše sredstava odobreno je opštini Sokobanja za projekat „Soko Banja – zeleno srce Srbije“ i to 10.467.582,40 dinara.

Opština Negotin je konkurisala sa „Projektom pošumljavanja u cilju zaštite i očuvanja predeonog diverziteta park šume „Cvećara“ i dela naselja „Veljko Vlahović“ u Negotinu“ za koji će od ministarstva dobiti 3.830.668,80 dinara.

Gradu Boru je sa 74.993 dinara podržan projekat „Povećanje šumskog fonda u gradu Boru u cilju sanacije degradiranih površina“.

Objavljivanjem preliminarne liste stekli su se uslovi da učesnici konkursa ostvare uvid u dokumentaciju, a primedbe na listu se podnose u roku od osam dana.