Mirković: O mom isključenju iz SNS-a ne može da odluči Izvšni odbor

Poslanik SNS-a i predsednik Skupstine grada Zaječara Saša Mirković izjavio je danas povodom informacija da je isključen iz stranke da o tome može da odlučuje Glavni, a ne Izvršni odbor stranke.

sasa-mirkovic

„Želim da verujem da oni koji nisu pročitli Statut (SNS) vezano za ovu odluku, da ga pogledaju, jer se član Glavog odbora ne odstranjuje dekretom na Izvršnom odboru“, rekao je Mirković novinarima u parlamentu.

On je izrazio očekivanje da će na sednici Glavnog odbora reći sve ono što, kako je rekao, nije imao priliku da kaže na Izvršnom odboru.

Podsetio je da je 8.septembra ponudio ostavku na mesto predsednika Skupštine grada Zaječara, ali da je odbornici nisu prihvatili.

Mediji su danas preneli da je Mirković isključen iz SNS-a na sednici Izvršnog odbora te partije, jer nije ispunio odluku Glavnog odbora stranke i podneo ostavku na jednu od funkcija.

S obzirom na to da je isključen iz stranke, odbornici SNS-a će dobiti instrukcije da ga smene sa mesta predsednika Skupštine grada Zaječara, poručio je danas predsednik Izvršnog odbora Radomir Nikolić.

Mirković je poslanik SNS-a u Skupštini Srbije i predsednik Skupštine grada Zaječara.

Prema njegovim rečima, mesečna primanja su mu 60.000 dinara.

(Tanjug)