Mladi muzički talenti iz Bora na festivalu „Ritam Evrope“

Grad Bor je postao deo prestižnog festivala „Ritam Evrope“ i pridružio se grupi od 25 gradova u Srbiji koji će učestvovati na ovom muzičkom događaju.

Foto: Grad Bor

Mladi iz Bora između 14 i 21 godine dobiće priliku da se takmiče na festivalu koji ima za cilj podsticanje, razvijanje i prepoznavanje talenata u Srbiji.

Ugovor su danas u Gradskoj upravi potpisali gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić i Igor Karadarević, izvršni direktor TV programa „Ritam Evrope“ uz prisustvo direktora borskih osnovnih i srednjih škola.

Foto: Grad Bor

„Na Prvoj srpskoj televiziji imaćemo priliku da vidimo decu grada Bora u oktobru, oni će se takmičiti sa evrovizijskim hitovima pesme ili zemlje koja će im biti dodeljena od organizatora festivala. Mi ćemo raditi sa njima i spremati na radionicama u Kikindi. Zovu nas mala evrovizija jer se emitujemo se u 10 zemalja Evrope“, kazao je Karadarević.

Audicija će u boru boti održana u naredne dve nedelje, kako bi se odabrala talentovana deca i mladi.

 

„Ovo je izuzetna prilika za naš grad, jer će po prvi put mladi talenti između 14 i 21 godine iz Bora imati priliku da učestvuju.
Verujem u talente naših mladih sugrađana i u njihovu sposobnost da se istaknu na ovom prestižnom takmičenju. S obzirom na njihovu energiju, kreativnost i predanost, uveren sam da ćemo se plasirati u finale i postići sjajne rezultate.

Ovaj festival, poznat i kao “Mala Evrovizija”, predstavlja ne samo priliku za takmičenje, već i za promociju našeg grada i kulture pred međunarodnom publikom.

Verujem da će zahvaljujući talentu naših mladih sugrađana Bor ponosno stati kao domaćin naredne godine, što će biti još jedan korak napred u afirmaciji našeg grada na evropskoj sceni.

Pozivam sve mlade talente iz Bora da se priključe ovom izazovu i da pokažu svoj talenat i kreativnost. Ovo je prilika koja se retko pruža i verujem da će je naši mladi sugrađani iskoristiti na najbolji mogući način“, rekao je Milikić.

Veliko finale festivala biće održano u Kikindi, a pobednike očekuje putovanje u zemlju Evrope koju budu pesmom predstavljali.