Na inicijativu Rakite u Brestovcu i Metovnici održano predavanje đacima o bezbednosti u saobraćaju

Zbog povećanog broja putničkih i teretnih vozila, kao i radnih mašina u atarima Brestovca i Metovnice, gde se radi na izgradnji istražnog niskopa, kompanija Rakita inicirala je predavanje o bezbednosti u saobraćaju za učenike nižih razreda osnovnih škola u tim selima.

Foto: Rakita Exploration

Uz edukaciju, kompanija Rakita je svakom učeniku donirala bezbednosni set reflektujućih dodataka, i to fluoroscentnu torbu u kojoj su prsluk, dve narukvice/trake, privezak i tri nalepnice.

„Imajući u vidu da je bezbednost dece na prvom mestu, svakako da je škola u potpunosti podržala jednu ovakvu inicijativu koja je potekla iz kompanije Rakita. Bezbednost učenika u saobraćaju je primarna za škole u ovim selima jer su objekti locirani tik uz prometne saobraćajnice. Utoliko je ovo predavanje korisnije i verujemo da će učenici shvatiti da su i oni, kao pešaci, ravnopravni učesnici u saobraćaju i da samim tim imaju i oni određene obaveze i odgovornosti”, rekao je Aleksandar Vlahović, direktor Osnovne škole „Stanoje Miljković“ u Brestovcu, izrazivši nadu da će predavanja postati tradicija, jer “obnavljanje znanja u oblasti bezbednosti u saobraćaju nikada nije na odmet”.

Predavanju o bezbednosti saobraćaja prisustvovalo je 65 učenika od prvog do osmog razreda osnovnih škola u Brestovcu i Metovnici, a naredna će biti organizovana za još 67 učenika viših razreda ovih škola, kao i za 40 učenika nižih razreda škole u Slatini.

„Kompanija Rakita je posvećena razvoju uspešne i transparentne saradnje sa lokalnom zajednicom i nastoji da postigne pozitivan dugoročno održivi uticaj u lokalnoj zajednici u kojoj posluje kroz otvoreni dijalog i podršku lokalnim projektima. Tokom radova na izgradnji istražnog niskopa, Rakita  preduzima sve neophodne mere zaštite ljudi i životne sredine u skladu sa standardima Srbije i međunarodnim standardima“, navodi se u saopštenju kompanije Rakita Exploration.