Na mestu nekadašnjeg “buvljaka” privodi se kraju izgradnja parkinga

1
2931

Na mestu nekadašnjeg “buvljaka na rizli” u toku je izgradnja parkinga za više od sto vozila, kojim će upravljati Javno-komunalno preduzeće za stambene usluge Bor.

Radnici “Štrabaga” počeli su danas asfaltiranje platoa između Vatrogasne stanice i robne pijace, površine 3.500 kvadratnih metara, na kome se godinama unazad, bez osnovnih higijenskih uslova, prodavala polovna roba.

Plan lokalne samouprave je da se na prostoru koji je ružio izgled grada najpre uredi javno parkiralište, a da će u predstojećim godina biti izgrađena moderna hala za robnu pijacu.

“Ovaj deo grada polako dobija potpuno novi izgled. Sada će na ovom prostoru biti parking, a za narednu godinu se planira izgradnja hale pijace za prodaju robe čime ćemo obezbediti  uslove da se svi osećaju dobro i prodavci i kupci”, kazao je gradonačlnik Aleksandar Milikić, prilikom današnjeg obilaska radova.

Ukoliko vremenski uslovi dozvole, asfaltiranje i iscrtavanje parking mesta biće završeni početkom sledeće nedelje.

“Buvljak sa ruzle” se seli u krug “Centroistoka”

Predstavnici prodavaca sa “buvljaka” i lokalne samouprave postigli su dogovor se prodaja polovne robe po regulisanim uslovima dozvoli u krugu trgovinskog preduzeća “Centroistok” na “četvrtom kilometru”.

1 KOMENTAR

  1. Za to svaka cast, a za zoniranje bora samo bruka prava, kao i za izgradnju poslovno stambenog objekat na mestu parka u produzetku nove trznice.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime