Napadnuti zdravstveni radnici borske bolnice, zatražena policijska zaštita

Direktor Opšte bolnice u Boru dr Goran Joksimović izjavio je danas da su nedavno napadnuti zdravstveni radnici ove ustanove zbog čega je za njih zatražio policijsku zaštitu.

On je na sednici Gradskog štaba za vanredne situacije kazao da pojedinci ne shvataju ozbiljnost situacije i da ne poštuju propisane antiepidemijske mere.

Dr Joksimović je još jednom apelovao na sugrađane da povedu računa o svom zdravlju jer je zdravstveni sistem izuzetno opterećen.

„Najmanje su krivi zdravstveni radnici, na njima se iskaljuju isti ti koji se ne pridržavaju mera, koji se razbole, a onda je problem što moraju da sačekaju snimak, što moraju da sačekaju rezultat i pregled. Moram da kažem da je bilo i fizičkih nasrtaja. To je veoma ružno, stvarno nije u redu. Nije u redu da moramo da posežemo i za policijskom zaštitom, a radimo samo svoj posao“, kazao je Joksimović.

Zbog popunjenih kapaciteta Grudnog odelenje Opšte bolnice u Boru u kovid sistem je ušlo i Odeljenje neurohirurgije gde se smeštaju pacijenti zaraženi koronavirusom.