Narandžasti meteo alarm oglašen u istočnoj Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da se danas očekuje novi snežni talas zbog koga je na području područiju istočne Srbije proglašen narandžasti meteo alarm.

Meteorolozi očekuju da će od petka ujutru do subote prepodne pasti novih 15 do 30 centimetara snega. RHMZ upozorava da ovakve vremenske prilike mogu prouzrokovati probleme u saobraćaju, transportu i drugim vidovima komunikacije, kao i blokadu lokalnih puteva.

„Posle snežih padavina u subotu prepodne, popodne sledi prestanak padavina i razvedravanje, a to će usloviti u nedelju ujutru umeren i jak mraz. U nedelju tokom dana očekuje se porast temperature, maksimalne dnevne vrednosti biće iznad nule i biće sunčano vreme, prijatno zimsko sunce, sa snežnim pokrivačem“, rekao je za Tanjug meteorolog Nedeljko Todorović.

Prema rečima Dalibora Orsovanovića, direktora borskog Javno-komunalnog preduzeća „3. oktobar“, zimska služba ovog preduzeća je spremna za najavljene snežne padavine. Prema njegovim rečima svi tehnički i ljudski resursursi su u funkciji da putevi u gradu i selima budi brzo i kvalitetno očišćeni. Na zalihama ima oko 450 tona soli i dovoljne količine agregata do kraja sezone.