Narandžasti meteoalarm u istočnoj Srbiji

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) Srbije izdao je za utorak, 13. oktobar narandžasto meteo upozorenje za područje istočne Srbije zbog očekivanih obilnih padavina.

 

„Obilna kiša danas, 12. oktobra se očekuje najpre na zapadu i jugozapadu Srbije (količina od 20 do 50 mm za 24 sata, lokalno i više). Posle podne, uveče i u toku noći padavinska zona širiće se preko centralnih krajeva ka istoku zemlјe. Postepeni prestanak kiše sutra, 13. oktobra pre podne na jugozapadu, a posle podne i uveče i u ostalim krajevima“, navodi se na sajtu RHMZ.

U utorak se u istočnoj Srbiji očekuje kiša sa količinom padavina većom od 30 l/m² za 12 sati zbog čega je proglašem narandžasti meteoalarm.

Prognozirane vremenske neprilike mogu izazvati poplave, probleme u svim aktivnostima poljoprivredne proizvodnje, probleme u saobraćaju, a postoji rizik od odrona i klizišta.

U Boru se u utorak očekuje oblačno i hladno vreme sa kišom u prepodnevnom delu dana. Obilnije padavine očekuju se u toku jutra i prepodneva. Krajem dana i tokom noći sa juga i jugozapada prestanak padavina i razvedravanje. Temperatura tokom većeg dela dana biće od 5 do 12°C.