Naredne nedelje počinje asfaltiranje još 2.5 km novog zlotskog puta

0
41

Shodno tenderu koji je raspisala Direkcija za izgradnju Bora, iduće sedmice uslediće početak sanacije drugog dela novog zlotskog puta. Radnici kompanije za puteve “Strabag” iz Zaječara u planu imaju da do sredine oktobra izvrše zamenu starog i postavljanje potpuno novog sloja asfalta na još 2.5 kilometra od ukupno šest koliko je planirano tenderom. 

Foto: Igor Rutmar
Foto: Igor Rutmar

Nakon što je u junu i julu mesecu asfaltirano prvih 3.2 kilometra novog zlotskog puta i time okončana prva faza radova, naredne nedelje uslediće početak druge faze koja ima za cilj asfaltiranje ukupno 6 km ovog puta.

Prema očekivanjima Direkcije za izgradnju Bora, do sredine oktobra asfaltiraće se prvih 2.5 km, a rok za završetak radova na sanaciji ostatka zavisiće isključivo od vremenskih uslova u narednom periodu.

Kolovoz je dugo godina bio u veoma lošem stanju, o čemu svedoči i negodovanje, kako meštana tako i turista koji su imali za cilj posetu Zlotskim pećinama i Lazarevom kanjonu. Sanacijom ovog putnog pravca novi zlotski put biće jedan od boljih na teritoriji borske opštine, što će mnogo značiti u razvoju turizma ovog kraja.

Opština Bor je iz budžeta za ove radove izdvojila blizu 50.000.000 dinara.

(rtvbor.rs, Bor030.net)

OSTAVITE KOMENTAR:

Please enter your comment!
Please enter your name here