Narodni pokret Srbije u Boru zatražio smenu potpredsednika Skupštine grada

Gradski odbor Narodnog pokreta Srbije u Boru obratio se javnosti povodom predstojeće sednice Skupštine grada Bora, zakazane za petak, 31. maj, na kojoj će između ostalog biti razmatran Završni račun budžeta grada za 2023. godinu.

Na konferenciji za medije je govorio odbornik i predsednik GO NPS Dragan Marković koji je istakao da se uprkos rashodima koji iznose oko 7,5 milijardi dinara, građani Bora suočavaju sa lošom infrastrukturom, uključujući probleme sa kanalizacijom i nekvalitetno asfaltiranje.

„Sem ogromnih subvencija datih Toplani za plaćanje energenata, ne postoje stavke koje se mogu smatrati kapitalniim investicijama sem višegodišnje izgradnje vodovodne mreže koju niko ne može ispratiti. O kvalitetu ne treba trošiti reči“, ocenio je Marković.

Iz NPS ističu i probleme u javnom sektoru, gde su mnogi direktori javnih preduzeća u VD statusu.

„Iz izmene programa poslovanja javnih preduzeća može se videti koliki su problemi javnog sektora. Veći deo je poput njihovih direktora kojima je istekao mandat a nisu zamenjeni, niti je raspisan konkurs za izbor, u pravom VD stanju“, rekao je Marković i dodao „da predlogom Pravilnika o uslovima i postupcima za isključenje sa sistema daljinskog grejanja vlast želi da zacementira aktuelno stanje, jer će za većinu korisnika biti apsolutno neizvodljivo isključenje“.

Na konferenciji je bilo reči i o preseljenju stanovnika pojedinih sela, koje se, kako se tvrdi, odvija uz obmane i farsu na sastancima predstavnika vlasti sa građanima. Narodni pokret Srbije u Boru smatra da je ovakvo ponašanje vlasti neiskreno i usmereno na kupovinu vremena.

Gradski odbor NPS zahteva smenu potpredsednika Skupštine grada Bora, Ivana Vučkovića, zbog navodnog mobinga nad zaposlenima u Kancelariji za mlade. Oni smatraju da Vučković nema ingerencije da se ponaša kao nadređeni i da bi, u skladu sa etičkim kodeksom funkcionera lokalne samouprave, trebao da vrati odbornički mandat.

„Narodni pokret Srbije u Boru traži smenu potpredsednika Skupštine. Ostavku od njega ne očekujemo“, zaključio je Marković.