Nastavlja se praksa prijema građana kod gradonačelnika

Danas je, nakon kraće pauze, nastavljena praksa redovnih prijema građana na razgovor sa gradonače­lnikom i njegovim sa­radnicima u zgradi Gradske uprave grada Bora.

Gradonačelnik je danas primio deset građana Bora, a prijemu građana prisustvovali su i zamenik i pomoćnici gradonačelnika, članovi Gradskog veća, kao i direktori javnih preduzeća i ustanova.

Ovakvi prijemi će, prema rečima gradonačelnika grada Bora, Aleksandra Milikića, biti organizovani svake subote.

„Kao što smo i obećali, odmah po konstituisanju Gradske vlasti, organizovali smo prijem građana. Glavne teme su bile elektosanbdevanje i problemi sa elektrosabdevanjem u nekoliko slučajeva, komunalna pitanja, kao i uređenje javnih površina. To su pitanja koja rešavamo i kroz sistem Prijavi problem i videli smo da je on veoma bitan za grad Bor, rad javnih preduzeća i ustanova. Međutim, prijem građana mora da se nastavi, jer ima nekih stvari koje nisu opšte. Prijemi građana su način da čujemo i probamo da rešimo probleme pojedinaca”, ističe Milikić.

On je dodao da će nastaviti da u selima i mesnim zajendicama organizuju sastanke sa meštanima i da razgovaraju o svim problemima, počevši od komunalnih, problema vodosnabdevanja, elektro energetskog snabdevanja. Na taj način u naredne četiri godine će se grad mnogo više približiti građanima, smatra gradonačelnik.

Građani se za razgovor sa gradonačelnikom, predstavnicima lokalne samouprave i javnih preduzeća mogu prijaviti svakog radnog dana u zgradi Gradske uprave.