Nastavljeno uređenje saobraćajne infrastrukture u gradu i selima; Asfaltiran pun na prevoju Cepe

Prema utvrđenom petogodišnjem planu uređenja saobraćajne infrastrukture grada Bora danas su završeni radovi na asfaltiranju puta Cepe – Bučje i poprečne ulice koja spaja ulicu Kralja Petra Prvog i Zeleni bulevar.

Foto: Tijana Dimitrijević

Planina Stol, za kojom vlada sve veće interesovanje Borana i turista, biće još dostupnija pošto je završeno asfaltiranje jedne od najlošijih deonica na putu do Planinarskog doma.

Od prevoja Cepe prema selu Bučje asfaltirano je oko 700 metara puta koji je odvraćao mnoge da se automobilima zapute do doma na ovoj planinskoj lepotici.

Prema rečima nadležnih, naredne godina biće završeno asfaltiranje i uređenje nekoliko deonica saobraćajnice koje su trenutno posute rizlom.

„Ova deonica ima veliki značaj jer povezuje sela Gornjane i Bučje i skraćuje put od Bučja do Bora za oko pet kilometara. Meštanima je sada lakše, brže i bolje da do Bora dolaze ovom trasom preko Krivelja nego, kao do sada, preko Oštrelja. Sa asfaltiranjem ove deonice otvara se mogućnost da u narednom periodu ovde saobraća javni prevoz što će značiti svima, a posebno đacima i radnicima“, kazao je gradonačenik Aleksandar Milkić.

Danas je završeno i uređenje ulice koja u gradu povezuju Kružni tok 1903 na „trećem kilometru“ sa ulicom Kralja Petra Prvog.

Pored saobraćanice dužine 70 metara novi sloj asfalta dobili su i trotoari u dužini oko 120 metara.

Foto: Tijana Dimitrijević

„Ovde su, pored samog asfaltiranja, urađeni i prilazi zgradama i ivičnjaci, čime je ova ulica dobila potpuno novi izgled. Pored ovoga, nastavljeni su radovi na uređenju parkinga kod Samačkog smeštaja, nakon čega će se, prema planu, raditi i ostale ulice koje su predviđene za ovu godinu. Tako građevinsku sezonu za 2020. godinu polako privodimo kraju, a grad činimo funkcionalnijim i prohodnijim za naše sugrađane“, kazao je Milikić.