Neda Ilić i Anđela Kolar donele sjajan uspeh sa republičkog takmičenja iz Srpskog jezika

Učenica sedmog razreda Osnovne škole „3. oktobar” u Boru, Neda Ilić osvojila je prvo mesto na republičkom takmičenju iz Srpskog jezika i kulture izražavanja održanom u Tršiću, dok je učenica četvrtog razreda Gimnazije „Bora Stanković”, Anđela Kolar na istom takmičenju zauzela treće mesto. Tim povodom je organizovan prijem ovih učenica u Gradskoj upravi grada Bora.

Najbolja u republici na takmičenju iz Srpskog jezika, Neda Ilić kaže da se od prvog razreda sprema za ovo takmičenje.

„Nije mi bilo toliko teško zato što volim srpski jezik. Osim prve nagrade na takmičenju u Tršiću, osvojila sam i prvu nagradu na republičkom takmičenju „Čitalići” u Aleksincu za šta se nisam pripremala i nisam znala kakav tekst može da bude, tako da mi je bilo teže i iznenadila sam se što sam osvojila nagradu. Volela bih da upišem Filološki fakultet i budem nastavnica srpskog jezika”, kaže Neda.

Za ovakav uspeh treba mnogo rada i truda, smatra Anđela Kolar koja je osvojila treće mesto na istom takmičenju.

„Pomoć profesora i ljudi koji su stručni u tom poslu mnogo znači, međutim samostalan rad i mnogo vežbanja su najneophodniji i najbitniji da bi se postigao ovakav rezultat. Za sada planiram da upišem Pravni fakultet, u tom pozivu najviše vidim sebe i nadam se da ću uspeti”, ističe Anđela.

Anđelina mentorka, nastavnica Srpskog jezika u Osnovnoj školi „3. oktobar”, Gordana Ostojić, veoma je ponosna na veliki uspeh svoje učenice.

„Radim 34 godine u školi i ovo je prvi put da moja učenica osvoji prvo mesto na republičkom takmičenju. Odlazila sam ranije sa učenicima na republička takmičenja, ali nisu postizali takav uspeh, tako da prvi put imam učenicu koja je osvojila 20 poena, na šta sam veoma ponosna. Skromno mislim da je moj deo upleten u to, ali najveći trud i rad je Nedin, kao i svakog učenika”, objašnjava Ostojić.

Ovaj prijem je, prema rečima člana Gradskog veća grada Bora, Milana Stojanovića, veoma lep način da se Grad zahvali učenicama koje su ostvarile izuzetne rezultate na takmičenjima iz Srpskog jezika.

„Grad Bor je prijemom u Gradskoj upravi udostojio naše učenike i time im pružio podstrek da i ostali učenici našeg grada nastave da rade sa svojim nastavnicima i učiteljima da bi i u budućem periodu Grad mogao da se diči ovakvim rezultatima kakve su postigle ove dve učenice na republičkom takmičenju”, naglašava Stojanović.