Nizom akcija u Boru obeležen Svetski dan protiv AIDS-a

Povodom prvog decembra, Svetskog dana borbe protiv side (AIDS-a) u borskoj gimaziji „Bora Stanković“ održana je edukativna radionica na temu zaštite od polno prenosivih bolesti.

tribina-1-desembar

Predavanje u dužini jednog đačkog časa svojim školskim drugovima održali su vršnjački edukatori organizacije „Kokoro“ koja se duži niz godina bavi prevencijom bolesti zavisnosti i polno prenosivih oboljenja koja zbog nedovoljne informisanosti često pogađaju mlade.

U zajedničkoj organizaciji „Alternative Bor“, „Kancelarije za mlade Bor“, volontera „Kokora“, Saveta učenika gimnazije „Bora Stanković“, Studentskog parlamenta Tehničkog fakulteta u Boru, a uz podršku „Timočkog omladinskog centra“ i omladine „Jazasa“ Zaječar danas je u Boru počelo obeležavanje Međunarodnog dana borbe protiv side koje će trajati tokom cele nedelje.

srecko-zdravkovic

Koordinator kancelarije za mlade Srećko Zdravković izjavio je za medije da će kampanja ove godine biti usmerena na prevenciju od bolesti i društvenu inkluziju osoba zaraženih HIV-om.

U tom cilju na aktivnostima koje je podržala „Kancelarija za mlade“ biće deljeni edukativni materijal prilagođen mladima, kao i prezervativi.

patronazna-sestra

U obeležavanju Svetskog dana protiv AIDS-a uključila se i Služba polivalentne patronaže borskog Doma zdravlja. Patronažne sestre su u u holu ustanove delile brošure dobijene iz Zavoda za javno zdravlje „Timok“ iz Zaječara o virusu HIV.

Takođe u holu Doma zdravlja priređena je izložba slogana iz kampanja spovedenih prethodnih godina na ovu temu.