Nova lokacija i organizacija rada u Narodnoj kuhinji u Boru

Narodna kuhinja u Boru, koja je donedavno funkcionisala u nadležnosti i u okviru borskog Sportskog centra, izmeštena je na novu lokaciju u ulici 3. oktobar broj 5a

U skladu sa Zakonom o budžetskom sistemu Republike Srbije, kao i na osnovu predloga Državne revizorske institucije, Grad Bor je nedavno raspisao javnu nabavku za realizaciju usluge socijalne zaštite, odnosno pripremanje i podelu obroka u narodnoj kuhinji.  Posao je poveren privatnoj firmi koja ga, za sada, uspešno realizuje.

„U narodnoj kuhinji u Boru dnevno se pripremi 450 obroka. Najugroženije stanovništvo obuhvata višečlane porodice, korisnike novčane socijalne pomoći preko Centra za socijalni rad, korisnike tuđe nege, kao i drugo ugroženo stanovništvo, a to su izbegličke porodice i raseljena lica. Grad Bor je za obezbeđivanje obroka i usluga u narodnoj kuhinji za ovu godinu opredelio 18,6 miliona dinara“, rekla je Jelena Ristić, članica Gradskog veća u Boru zadužena za oblast socijalne zaštite i pomoć osetljivim grupama.

Kada je reč o pripremanju hrane, korisnici šest dana u nedelji na raspolaganju imaju kuvani obrok, a nedeljom se vrši podela suvih obroka.