NS i VNS traže odgovornost direktora borske Toplane i JKP „3. oktobar“

Narodna stranka (NS) i Vlaška narodna stranka (VNS) zatražile su danas na konferenciji za medije odgovornost direktora borskih javno-komunalnih preduzeća Toplana i „3. oktobar“ zbog stanja u gradu.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

Predstavnici ovih opozicionih stranaka ocenili su da je „neoprostivo da grad u decembru i januaru nekoliko dana ostane bez grejanja“, kao i da grad nije dovoljno dobro očišćen od snega, a da je situacija na selima još gora jer se čini da tamo žive ljudi „prvog i drugog reda“.

Dr Predrad Balašević iz Vlaške narodne stranke izrazio je sumnju da se u selima čiste samo oni reonski putevi gde žive članovi i simpatizeri vladajuće Srpske napredne stranke, dok ostali ostaju „neočišćeni i zavejani“.

On je ocenio da su za ovakvo stanje krivi predsednici Saveta mesnih zadnica, ali i JKP „3. oktobar“ kome su povereni poslovi čišćenja snega u gradu i borskim selima.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

„Postavljamo pitanje nadležnima zašto gradska javna preduzeća nisu bolje pripreljena za zimsku sezonu? Kako to da nema više para za njihovo funkcionisanje, a jednoj stranoj firmi grad Bor otpisuje milijadu i po dinara duga. Pitamo se da li je to domaćinsko poslovanje“, poručio je Balašević.

Dragan Marković predsednik Gradskog odbora Narodne stranke u Boru ponovio je zahtev ove stranke za ostavku direktora JKP „Toplana“ zbog lošeg grejanja u gradu.

Foto: Ivan Mitrović (www.bor030.net)

„Ovo što se dešava sa Toplanom je zamajavanje građana i čist bezobrazluk od strane rukovodstva preduzeća i grada Bora. Po ko zna koji put se dešava da lažu i obećavaju ono što ne mogu da ispune, dok građani plaćaju svoje obaveze. Na sutrašnjoj sednici Skupštine zatražićemo da direktor Milutin Simić podnese ostavku, a ako on to ne učini neka ostavku ponese gradonačelnik aleksandar Milikić koji ga je postavio na mesto direktora“, kazao je Marković.