Obeležena krsna slava grada Bora

Presecanjem kolača u velikoj sali gradske skupštine proslavljena je krsna slava grada Bora, Prenos moštiju svetog Geogrija, Đurđic.

Ove godine, u skladu sa epidemiološkom situacijom, poštujući propisane mere, gradska slava obeležena je skromno, bez svetkovanja i gostiju.

Okupljeni u zajedničkoj molitvi, gradonačelnik, predsednik Skupštine grada i sveštenstvo hrama Svetog Georgija u Boru obavili su čin lomljenja slavskog kolača.

Čestitajući krsnu slavu svim građanima Bora, gradonačelnik je istakao koliko je važno da u ovim izazovnim vremenima svi moramo biti okrenuti jedni ka drugima tako što ćemo pokazati razumevanje i međusobno poštovanje.

“Borani su do sada pokazali da znaju da čuvaju jedni druge kada je najteže. Danas, kada se suočavamo sa virusom korona i svim izazovima koje on nosi, mislim da je pravo vreme da brigom jedni o drugima pokažemo međusobno poštovanje. Grad će nastaviti da se bavi svojim razvojem na svim nivoima i podizanjem kvaliteta života naših sugrađana. Na ovaj, za nas jako bitan sveti dan, slavu grada Bora, moja je molba svim građanima- budimo odgovorni i poštujmo jedni druge”, kazao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Starešina borske crkve otac Radoje Mijović preneo je Blagoslov i pozdrave Njegovog Preosveštenstva Episkopa timočkog Gospodina Ilariona rukovodiocima Grada i svim građanima Bora, izrazivši nadu da ćemo sledeće i svake naredne godine ovaj dan proslavljati kako smo i do sada.