Obeležena slava Opštine Bor

Presecanjem kolača u prisustvu Episkopa timočkog, gospodina Ilariona, kao i mnogobrojnih zvanica, obeležen je Đurđic, slava Opštine Bor.

Episkop timočki Ilarion izrazio je očekivanje da će Bor napredovati i uskoro dobiti status grada.

„Gospodine predsedniče, vašim gostima i saradnicima i građanima neka je srećna slava. Da Gospod umnoži Vama i strpljenja, ali i vrednosti i truda da unapredite život u gradu, u ovoj lokalnoj samoupravi, ako Bog da, kao što ste mi pomenuli, da se ostvari plan da Bor dobije status grada, da od toga imate mnoge povoljnosti i koristi. Mnogo više za građane, nego za učesnike u lokalnoj vlasti. Svetac koga danas proslavljamo, zaštitinik ovog grada, nije imao vlast nad dužinom svojih dana i godina, ali je tokom svog kratkog i svetog života ostao upamćen po svojim vrlinama“, istakao je Episkop Ilarion.

Predsednik Opštine Aleksandar Milikić čestitao je Đurđic svim građanima.

„Mi, kao opština Bor i svi saradnici koji se danas nalaze ovde izloženi smo mnogim izazovima koji nas upućuju i pokazuju da je prošlo jedno vreme, vreme koje je bilo teško, ali da dolazi vreme koje će možda biti još teže. Ali, ako mi svi zajedno, kao Opština Bor, zajedno sa svojim partnerima i saradnicima, ali i sa RTB-om Bor, kao najvećim gigantom, iznesemo i ponesemo sve ove izazove, stvorićemo klimu za bolji život i bolje sutra svakog našeg sugrađanina. Opština Bor je jedna institucija koju čine ljudi, u kojoj rade ljudi i ona mora da radi za ljude“, poručio je predsednik Opštine Bor.

Nakon sečenja kolača, u velikoj sali borske Muzičke škole, održana je svečana akademija povodom opštinske slave. U programu su učestvovali Hor „Feniks“, članovi Dečijeg dramskog studija borskog Centra za kulturu, a prigodnu besedu održala je Simonida Gavrić.