Obilazak dežurnih službi u novogodišnjoj noći

U prvim satima Nove godine gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić sa saradnicima, pomoćnikom Nikolom Marićem i članom Gradskog veća Danijelom Aleksićem, obišao je dežurne službe koje su se u novogodišnjoj noći brinule o bezbednosti i zdravlju Borana.

Predstavnici lokane samouprave neposredno posle ponoći posetili su medicinsko osoblje u Službi hitne pomoći borskog Doma zdravlja i uručili prigodne poklone.

Gradonačelnika i njegove saradnike ugostila je direktorka borskog Doma zdravlja dr Vesna Radosavljević koja se zahvalila na poseti i istakla da je 2020. godina zbog epidemije koronavirusa bila izuzetno teška za sve, a posebno izazovna za radnike u zdravstvu.

„Suočili smo sa jednim opakim virusom i nadamo se da će Nova godina biti mnogo bolja i da ćemo se izboriti ovim zlom koje nas je zadesilo“, kazala je dr Radosavljević.

Milikić je potom posetio vatrogasno-spasilačku jedinicu gde je dobio informaciju da novogodinja noć protiče mirno i da nije bilo intervencija na teritoriji grada.

„Vatrogasci su kao i svakog dana u godini, tako i u novogodišnjoj noći u pripravnosti i spremni da reaguju svakoj vanrednoj situaciji“, rekao je Ivan Janković komandir Vatrogasno-spasilačke jedinice Bor.

O funkcionisanju sistema centralnog grejanja Milikića je u gradskoj Toplani izvestio direktor Milutin Simić koji je ponovio da će tokom praznika biti održana praksa dvadesetčetvoročasovne isporuke toplotne energije Boranima.

„Podrška grada nam mnogo znači jer se u Toplani nije ozbiljno ulagalo decenijama. Kotlovi i izmenjivači su na izmaku i sve je nekako prišlo kraju radnog veka. Siguran sam da će lokalna smouprava i gradonačelnik Aleksandar Milikić realizovati planove za izgradnju dve nove toplane koje će omogućitu građanima mnogo bolje grejanje nego što imaju sada“, kazao je Simić.

Gradonačelnik je sa saradnicima u novogodišnjoj noći obišao i prijemno-trijažni blok Opšte bolnice u Boru.

„Svi mi u zdravstvenom sistemu smo, sada već prošle godine, položili jedan veliki ispit. Od početka epidemije, u martu, mi ulažemo naš maksimum i više od toga. Još jednom se pokazalo da pravi ljudi upisuju mecinu jer se u ovakvoj situaciji videlo da naš poziv traži maksimum požrtvovanja“, istakao je dr Goran Joksimović, direktor Opšte bolnice u Boru.

„Činjenica je da je 2020. godina bila godina puna izazova, ali i velikih dela naših sugrađana koji su pokazali humanost i solidarnost na delu.

Veliku zahvalost dugujemo svim lekarima i medicinskim radnicima koji su u prethodnoj godini pokazali da veruju u ono što rade jer oni su heroji 2020. godine. Hvala i svim ljudima koji su u godini za nama radili za dobrobit građana Bora.

Siguran sam da ćemo u novoj godini nastaviti da budemo jedan od najboljih gradova u Srbiji, da se razvijamo i zajedno gradimo grad koji ćemo ostaviti generacijama koje dolaze“, kazao je Milikić.

On je poželeo da 2021. donese donese dobro zdravlje i „da godine i vreme merimo samo lepim uspomenama, rezultatima i delima koje ostavljamo iza sebe“.

„Neka ovi praznični dani budu nova snaga da budemo bolji, odlučniji i istrajniji u svojoj zamisli za izgradimo još bolju budućnost za sve nas.

Dragi sugrađani, želim vam mirnu, srećnu, zdravu i uspešnu Novu godinu“, poručio je Milikić.