Obnova drvoreda u ulici Moše Pijade

Radnici Javnog komunalnog preduzeća “3. oktobar” danas su počeli sadnju 25 sadnica crvenog i zelenog javora na mestima gde su poroletos uklonjena stara stabla.

U ovoj borskoj ulici sade se sadnice crvenog i zelenoj javora na mestima gde su u aprilu posečena stabla koja su, ističu nadležni oštetila elektro i vodovodnu izolaciju i predstavljala potencijalnu opasnost po prolaznike zbog truleži.

 “Ulica Moše Pijade imala je mnogo radova. Rađena je kanalizacija, vodovod, jedan od višegodišnjih problema gde je ustanovljeno da su bili gubici od tri odsto u mreži samo u ovoj ulici. Danas radimo ono što je za nas jako bitno. Vodimo računa o životnoj sredini i sadimo crveni i zeleni javor”, istakao je gradonačelnik Aleksandar Milikić.

Ove dve vrste jasena, čija će sadnja biti završena do kraja godine, imaju drugačiji koren i krošnju koja brzo napreduje, pa će, veruju, nadležni, ovoj ulici ponovo podariti pređašnji izgled.

“To su višegodišnje sadnice i što je jako bitno sadnice koje su zrele i spremne da se naredne godine razvijaju. Kada se sve ovo pogleda, mislim, ulica Moše Pijade sa ovim drvećem i sa kompletnom organizacijom zaista biti ogledalo grada Bora i biti ponos svim Boranima koji šetaju i uživaju u lepotama našeg grada”, dodao je Milikić.