Obnovljen rad Kluba za stara lica u Boru

Povodom ponovnog početka rada Kluba za stara lica u Boru, organizovano je merenje pritiska i glikemije za najstarije sugrađane. Korisnike Kluba obišao i gradonačelnik Bora.

Nakon što su više meseci prostorije Kluba za stara lica korišćene za vakcinaciju protiv kovida, najstariji sugrađani od danas mogu da se vrate svojim uobičajenim penzionerskim aktivnostima i da se međusobno druže u ovim prostorijama.

Nama penzionerima je svima drago što možemo ponovo da se okupljamo svaki dan i da razmenimo informacije i iskustva, jer smo međusobno upućeni jedni na druge. Mnogim penzionerima puno znači dolazak u ove prostorije, neko popije kafu, neko igra šah ili karte, a neko dođe da se ispriča sa prijateljima“, kaže Jagoda Stratij, penzionerka.

Za sve korisnike Kluba za stara lica, polivalentna služba Doma zdravlja organizovala je merenje pritiska i glikemije. Iz ove službe su najavili i predavanja o zdravlju.

Najstarije sugrađane obišao je i gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Drago mi je da su ove prostorije ponovo pune penzionera. Vidim da su željni druženja i zajedničkih aktivnosti. Svesni smo da njima ovaj prostor puno znači i zato smo se potrudili da im što pre obezbedimo uslove za druženje. Iskoristio sam priliku da porazgovaram sa korisnicima kluba na temu vakcinacije i mogu reći da su stariji žitelji Bora najodgovorniji u tom pogledu“, rekao je Aleksandar Milikić, prilikom obilaksa Kluba za stara lica u Boru.