Obradović: RTB Bor je spomenik velike pljačke naroda

Lider srpskog pokreta “Dveri” i budući kandidat za predsednika Republike Srbije Boško Obradović posetio je danas Bor. On je istakao da če ako pobedi na predsedničkim izborima zaustaviti “velike pljačku naroda” čiji je jedan od simbola i Rudarsko-topioničarski basen (RTB) Bor.

Boško Obradović
Boško Obradović / Foto: Dveri

Obradović je istakao da će svi odgovorni biti krivično gonjeni i završiti na višegodišnjoj robiji.

“RTB Bor je jedan od glavnih spomenika velike pljačke naroda od strane partijskih parazita u poslednje dve decenije. Višegodišnji gubici nekadašnjeg velikog srpskog privrednog giganta procenjuju se na 3 milijarde dolara. To je 10 puta više od uštede koja je napravljena pljačkom penzionera i zaposlenih u javnom sektoru.

Moja glavna obaveza kao budućeg predsednika Srbije je zaustavljanje ove velike pljačke naroda. Svi odgovorni moraju biti krivično gonjeni i završiti na višegodišnjoj robiji. Predložiću izmenu Krivičnog zakonika i tražiti oštriju kaznenu politiku posebno za krivična dela učinjena na državnoj funkciji. Državni funkcioneri moraju odgovarati svojom imovinom za javna preduzeća i ustanove koje vode.

Simbol partijske pljačke svih stranačkih parazita i preletača u Srbiji je direktor RTB Bora Blagoje Spaskovski koga je za direktora svojevremeno postavio Mlađan Dinkić, blizak Vučićev saradnik i savetnik u Vladi Srbije. Spaskovski je slika i prilika kadrova Srpske napredne stranke, višestrukih političkih preletača i prevaranata koji su služili svim vlastima od Dinkića preko Tadića do Vučića”, poručio je Obradović u Boru.

Srpski pokret “Dveri” ima saznanja o zloupotrebama sa prodajom plemenitih metala, što smatraju krupnom aferom koju danas otvaraju.

“Danas ovde u Boru otvaramo novu krupnu aferu SNS-a u vezi sa preprodajom zlata i drugih plemenitih metala na crno. Takođe postavljamo pitanje da li je republička vlast primetila da je trećina stanovništva Bora nestala u proteklih 10 godina? Očigledno je da vlast ne brine podatak o porastu kancerogenih oboljenja među radnicima u novoj topionici u kojoj se prerađuje uvozni koncentrat koji sadrži živu, arsen i radioaktivne materijale.

Srpska napredna stranka nastavila je partijsku pljačku Srbije po već razrađenoj šemi Mlađana Dinkića i Demokratske stranke za šta su najbolji primeri upravo rudnik Lece u Medveđi i RTB Bor. Količine ukradenog bakra, srebra , zlata i platine mere se stotinama miliona evra. Ove ogromne pare završavaju u partijskim džepovima, dok sa druge strane aktuelna vlast pravi uštede u budžetu dodatno oporezujući penzionere naše vojnike, policajce, zdravstvene i prosvetne radnike.

Dveri će stati u zaštitu naših prirodnih i privrednih bogatstava, koja moraju biti stavljena u funkciju domaćeg ekonomskog razvoja. Lično ću se kao predsednik Srbije angažovati da se zaustavi ova partijska pljačka i naši strateški resursi, bez kojih nema prosperiteta Srbije, ostanu pod kontrolom države Srbije”, kazao je Obradović.

(Dveri / Bor030)