Od 1. jula ka borskim selima saobraćaju novi klimatizovani autobusi

Saobraćajno preduzeće „Bortravel“, shodno Ugovoru o javno privatnom partnerstvu sa Gradskom upravom Bor, kupilo je deset novih autobusa i tri minibusa za potrebe prigradskog saobraćaja.

Ovo je samo prvi deo predviđenih obaveza iz ugovora o realizaciji gradskog i prigradskog saobraćaja na području grada Bora, a koji je sklopljen između Gradske uprave Bor i saobraćajnog preduzeća „Bortravel“.

„Ja sam zaista srećan kada vidim u kakvim će se autobusima voziti građani Bora od 1. jula prema borskim selima. U narednom periodu, isto tako kvalitetni autobusi saobraćaće i gradskim ulicama, tako da smatram da smo ovim ugovorom o javno privatnom partnerstvu mnogo postigli. Pre svega, obezbedili dmo manja izdvajanja za potrebe prevoza na godišnjem nivou, i to za više desetina miliona dinara. Mislim da ćemo realizacijom ovog projekta biti pioniri u Srbiji što se tiče kvaliteta prevoza“, rekao je gradonačelnik Aleksandar Milikić, prilikom obilaska novih autobusa preduzeća Bortravel.

Osim nabavke novih vozila, „Bortravel“ je ugovorom preuzeo i obavezu sređivanja svih autobuskih stajališta kako na gradskim, tako i na prigradskim linijama.

Dragan Rajić

„Prema ugovoru, uredićemo preko 200 autobuskih stajališta, i to kako na području grada, tako i na linijama ka selima. Naše saobraćajno preduzeće je 1. juna potpisalo ugovor o realizaciji prevoza i time smo preuzeli obaveze o nabavci novih vozila. Ovaj kontigent od deset autobusa i tri minibusa je prvi deo nabavke vozila i naći će se na ulicama od 1. jula. Svi autobusi su klimatizovani i prilagođeni osobama sa invaliditetom. Autobusi su marke Temsa, turskog proizvođača, i u potpunosti odgovaraju aktuelnim standardima autobuskog prevoza. Cena jednog autobusa je 130.000 evra, plus pdv, dok jedan minibus košta 50.000 evra, plus pdv“, rekao je Dragan Rajić, vlasnik saobraćajnog preduzeća „Bortravel“, dodajući da će u narednom periodu uslediti nabavka novih vozila, jer prema ugovoru treba biti obezbeđeno ukupno 32 vozila.

Ugovor o javno privatnom partnerstvu između Gradske uprave Bor i saobraćajnog preduzeća „Bortravel“ o realizaciji gradskog i prigradskog prevoza na području grada Bora potpisan je sa rokom trajanja od 15 godina.