Od grada Bora nova ambulantna kola za Dom zdravlja

Hitna služba Doma zdravlja u Boru dobila je novo ambulantno vozilo za čiju nabavku je iz budžeta grada Bora izdvojeno 7,5 miliona dinara.

Hitna služba sada raspolaže sa tri vozila od kojih su dva opremljena najsavremenijom i najkvalitetnijom opremom, što je, kako kaže načelnica Hitne službe Doma zdravlja u Boru dr Vesna Bućan Mihajlović, veoma bitno zbog načina na koji se pacijenti transportuju.

„Ovo vozilo je od velikog značaja za naš grad i našu službu. Zahvalni smo lokalnoj samouptavi koja je imala sluha da nam izađe u susret i nabavi ovakvo vozilo. Opremljeno je kompletno, što je veoma bitno da bismo stigli na vreme do svakog mesta i kako bismo mogli da pacijentima pružimo pomoć u vozilu, jer ovo je naša mala ordinacija”, objašnjava dr Bućan Mihajlović.

Sa borskim lekarima je, prema rečima gradonačelnika Bora Aleksandra Milikića, već dogovoreno da i naredne godine bude obezbeđeno još jedno ovakvo vozilo, dok će se na svake tri godine kupovati po jedno novo vozilo, kako bi se, kaže gradonačelnik, održao kvalitet voznog parka koji je neophodan u pružanju pomoći građanima Bora.

„Nastavljamo da ulažemo u opremu i kvalitet usluga koju pružaju naši medicinski radnici i u Domu zdravlja i u Opštoj bolnici. Ono što nas čeka već naredne godine jeste opremanje lokacije za izgradnju nove bolnice prekoputa Doma zdravlja. Grad Bor će preuzeti obavezu opremanja lokacije i sa Ministarstvom zdravlja i budućim ministrom dogovoriti kako, da kao Grad, participiramo u izgradnji nove bolnice”, ističe Milikić.