Od ponedeljka velika akcija saobraćajne policije

2
1883

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Uprave saobraćajne policije, sprovešće pojačanu kontrolu brzine kretanja vozila u periodu od ponedljka 12. do ndelje 18. avgusta.

Ova međunarodna akcija će početi sutra u svih 29 država koje su članice organizacije TISPOL (Mreža saobraćajnih policija Evrope).

Pripadnici saobraćajne policije će angažovati sve raspoložive uređaje za merenje brzine – ručne radare, radare u sistemima video-nadzora i uređajima za merenje brzine u takozvanim „presretačima“, dok će na auto-putevima biti merena i prosečna brzina kretanja vozila.

Brzina kretanja vozila biće kontrolisana i u noćnim uslovima.

Policijski službenici će prilikom zaustavlјanja svakog vozila koje prekorači dozvolјenu brzinu kretanja kontrolisati i korišćenje sigurnosnih pojaseva, a svaki kontrolisani vozač biće alkotestiran.

Ministarstvo unutrašnjih poslova napominje da se u prvih sedam meseci ove godine neprilagođena brzina javlјala kao uticajni faktor u polovini saobraćajnih nezgoda sa poginulim licima.

2 KOMENTARA

  1. kakva akcija pa to je kod nas standarno, neka proveravaju i zaustavljalju ove iz udruzenja taksista a ne da spustaju radar kad naidju a oni i dalje divljaju a znaju oni dobro o kome se radi

  2. Kad zafale pare tu je TISPOL, a oni pojma nemaju o tome, treba im javiti I reći koliko je broj udesa I poginulih u Srbiji veći od kada se naša vlast poziva na njih

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime