Od vaterpolo turnira 2 miliona za Tiršovu, po 400.000 za bolnice u Boru i Majdanpeku [VIDEO]

1
70

Organizacioni odbor Međunarodnog humanitarnog vaterpolo turnira „Bor 2016.“ i Vaterpolo savez Srbije najveći deo prihoda sa vaterpolo spektakla osam nacija, koji je početkom ovog meseca održan u Boru, uručili su danas Univerzitetskoj dečijoj klinici u Tiršovoj.

donacija-sa-vaterpolo-turnira

Ček na dva miliona dinara preuzela je dr Mirjana Raičević, načelnik Odeljenja neurohirurgije u ovoj beogradskoj klinici.

“U ime uprave klinike u Tiršovoj i sve dece koja se kod nas leče veliko hvala Vaterpolo savezu Srbije, Boru i generalnom direktoru RTB-a Bor Blagoju Spaskovskom. Svaka pomoć nam je dobrodošla, a ova je dragocena i biće upotrebljena za opremanje Tiršove neophodnim aparatima”, istakla je dr Raičević.

Ostatak prihoda sa humanitarnog vaterpolo turnira, kako je saopšteno na konferenciji za novinare održanoj u hotelu „Jezero“ na Borskom jezeru, dodeljen je dečijim odeljenjima bolnica u Boru i Majdanpeku. Odeljenja ovih zdravstvenih ustanova su za kupovinu neophodne opreme dobila po 400 hiljada dinara, a u njihovo ime ček su primile doktorke Slavica Vučković i Maria Stefanović.

“Troškovi organizacije vaterpolo turnira osam nacija u Boru pokriveni su zahvaljujući donatorima i novcu prikupljenom od prodaje ulaznica” – rekao je generalni direktor RTB-a Bor Blagoje Spaskovski, koji je u ulozi predsednika Organizacionog odbora vaterpolo turnira uručio donacije.

Generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan zahvalio se Boru za gostoprimstvo i vrhunsku organizaciju pošto su, kako je istakao, odmah po završetku turnira i od saveza svih zemalja učesnica dobili samo reči hvale za besprekorno organizovan turnir.

Na predolimpijskom vaterpolo turniru u Boru učestvovale su reprezentacije Italije, Španije, Crne Gore, Francuske, Japana, Brazila, Grčke i Srbije.

Turnir osam nacija bio je prilika da vaterpolisti još jednom odmere snage pre Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru koji počinje za nedelju dana.

(Kolektiv)

1 KOMENTAR

  1. Cestitamo urednistvu na jubilarnoj 256 567, izuzetno fotogenicnoj fotografiji i 458 041 dubokoumnoj izjavi Velikog Borskog Vodje,prekjuce sa rudarskim slemom,juce sa vaterpolo kapicom,danas sa hiruskom maskom i cekom…,objavljenoj na ovom portalu.Svi mi koji sakupljamo.njegove slicice i lepimo ih u herbarijum, zamolili bi da reprizirate onu fotografiju sa malom devojcicom koja mu je posvetila cuvenu deciju pesmu ,,Cika Sosa,, Takodje bi Vas zamolili da lik tog malog deteta bude zamagljen …a lik njegove.uciteljice maksimalno uvecan.Sto se tice lika Velikog Borskog Vodje na istoj fotografiji…uradite sa njim sta zelite,po sopstvenom nahodjenju i osecanju…jer je nama potpuno nebitan….Bitan je BORSKI AMBIJENT koji ta fotografija precizno i detalljno definise.Kao i SVE ostale slicne objavljene na ovom portalu.Svaka cast urednistvu na visprenom I vrhunski inteligentnom objasnjenju visegodisnjeg BORSKOG AMBIJENTA. Ne kaze se dzabe:,,Jedna slika vredi1000 reci.,, Sve cestitke na profesionalnom radu i objektivnom informisanju javnosti…i borske i sire.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime