Odbojkašice Bora savladale Knjaževčanke

Seniorke OK „Bor“ savladale su seniorski tim OK „Knjaževac“ 3:2 u setovima u trećem kolu Druge lige „Istok“.

Početni set meča sigurnom i dosta kvalitetnijom igrom, domaće igračice su dobile rezultatom 25:09.

Knjaževčanke su drugi set započele dosta bolje i odmah povele 0:3. U nastavku seta domaće igračice su uspele da podignu nivo igre i unesu nemir, naročito u prijemu servisa gostujućih igračica, što je uzrokovalo krajnji rezultat seta 25:12.

Slično drugom, započeo je i treći set prednošću od tri poena u korist gošći. Za razliku od prethodna dva seta odbojkašice Knjaževca su se oslobodile početnog pritiska i vodile tokom čitavog ovog seta. U samoj završnici uspele su Boranke da povedu 24:23. Spasile su gošće prvu set loptu, preokrenule rezultat u svoju korist i sa 24:26 sasvim zasluženo smanjile na 2:1 u serovima.

Četvrti set seniorke Bora su otvorile veoma furiozno i ubrzo povele i sa šest poena razlike. Činilo se u tim trenucima da će četvrti set pripasti domaćim igračicama, ali su veoma kvalitetan nivo igre Knjaževčanki, naročito u napadu, i veliki broj grešaka igračica Bora doneli izjednačenje u setovima na 2:2.

Peti set meča Boranke su otvorile vođstvom od dva poena razlike koju su uspele da održe do kraja seta i rezultatom 15:13 osvoje dva boda na ovom meču.

OK „Bor“ se sa osvojenih šest bodova nalazi na četvrtoj poziciji, dok je OK „Knjaževac“ sedmi sa četiri osvojena boda.

U narednom kolu Boranke gostuju u Zaječaru.