Odbojkašice OK „Bor“ poražene od Zaječarki

U okviru petnaestog kola odbojkaške Druge lige „Istok“, odbojkašice OK „Bor“ poražene su na domaćem terenu od OK „Zaječar“ 1:3 u setovima (25:23, 08:25, 15:25, 14:25).

Odličan meč odigran je u maloj sali Sportskog centra „Bor“ pred oko 100 gledalaca.

Borske odbojkašice pružile su najbolju igru u prvom setu. Iako dosta neizvestan, prvi set su domaće igračice odigrale sa dosta manje grešaka ali i dosta skoncentrisanije u odnosu na ostatak meča.

Ekspresan odgovor mlada ekipa Zaječara dala je već u drugom setu. Boranke su odlično otvorile početak seta, ali su dosta borbenija i pokretljivija igra gostujuće ekipe u nastavku, kao i veliki broj grešaka domaćih igračica, uslovili ubedljivo dobijen set Zaječarki.

U trećem setu ništa se bitnije nije promenilo u igri obeju ekipa. Ponovo je gostujuća ekipa diktirala tempo, borbenijom i skoncentrisanijom igrom, pre svega u defanzivi, zasluženo preokrenula na 1:2 u setovima.

Vidno istrošene Boranke pokušale su da izvuku maksimum iz ključnog četvrtog seta i sasvim ravnopravno parirale do sredine istog. Međutim, pad koncentracije domaćih, konstantno dobra igra Zaječarki, ali i nekoliko diskutabilnih sudijskih odluka, ubrzo su slomili otpor Boranki i gostujuća ekipa je set, a ujedno i meč, u mirnom ritmu privela kraju.

Nakon ovog meča OK „Bor“ nalazi se na osmom mestu sa dvadesetdva osvojena boda, dok su Zaječarke ovom pobedom sakupile tridesetijedan bod i nalaze se na četvrtom mestu.