Odbornici opozicije protiv predloga novih cena komunalija: Kolege razmislite pre glasanja za nove namete

Odbornička grupa u Skupštini grada Bor, Ujedinjeni za Bor – Savez za Bor, oglasila se saopštenjem za javnost u kojem su oštro kritikovali vlast zbog nedomaćinskog ponašanja, ali i zbog svakodnevnog povećanog zagađenja.

Odbornici opozicije najnoviji predlog povećanja cena komunalnih usluga smatraju “bezobrazlukom” i nesposobnošću vlasti da vodi javni sektor. Oni tvrde da su građani Bora i okolnih sela pod dvostrukim udarom od strane SNS-SPS vlasti koja gura Bor u katastrofu, a građane “direktno u ruke Javnih izvršitelja”.

“Informacija o poslovanju javnih preduzeća čiji je osnivač grad Bor za period od 1. januara do 31. marta ove godine daje poražavajuće pokazatelje. Vodovod je iskazao gubitak veći od 23 miliona dinara. Toplana je iskazala neto gubitak veći od 155 miliona dinara, a planom poslovanja je predviđen gubitak od 52 miliona za izveštajni period! U prošloj godini je Toplana poslovala sa preko 2 miliona evra gubitka. Povećanje cene grejanja za 17%  (sa 91 na 106 dinara po metru kvadratnom) je neopravdano! Pored subvencija od 120 miliona dinara.  Pitamo vlast da li ima konkretan plan za Toplanu? Građani će za stan od 60 m2 godišnje samo po osnovu grejanja morati da izdvoje više od 10 hiljada dinara! Nagomilani gubici iz ranijih godina mere se u milijardama dinara”, navodi se u saopštenju.

Opozicija smatra pogrešnom i odluku da se RTB oproste “milijarde dinara duga” po diktatu centralne vlasti SNS-SPS, jer su upravo tim novcem mogli da “ozdrave Toplanu i Vodovod”.

“Pozivamo odbornike vlasti da dobro razmisle pre nego što podignu ruku za ove nove namete“ kažu odbornici opozicije i pozivaju građane koji su vojno ili nevoljno glasali za ovu vlast da je krajnje vreme “da im se lepo zahvale za sva njihova (ne)dela”.

Oni su se, još jednom osvrnuli i na prekomerno zagađenje Bora, pitajući nadležne da li su „Borani poklonjeni zajedno sa RTB-om“.

„Tražimo odgovor zbog mladih, zbog naše dece koja ne zaslužuju trovanje!  Ne zaslužuju ovakvo ponašanje države sugrađani Slatine, Oštrelja, Brezonika, Velikog Кrivelja. Gde su inspekcijske službe, gde je odgovornost! Tražimo da vlast pokaže Ugovor o prodaji RTB Bor da bi Borani videli koje su obaveze vlasnika a koje države?  Želimo odgovore da bi smo pokrenuli nove korake”, navodi se u saopštenju.