Odigrana revijalna utakmica između romskih fubalera i Fudbalskog kluba Bor 1919, pobedilo zajedništvo i tolerancija

U okviru obeležavanja Svetskog dana Roma 2024. godine u Boru odigrana je utakmica romskih fudbalera i Fudbalskog kluba Bor 1919.

Revijalna utakmica, odigrana sa ciljem da se promoviše tolorancija između sportista, završena je nerešenim rezultatom 3:3.

„Ovakav sportski događaj nije se desio u protekle dve decenije i odličan je povod za promociju sporta i zdravih stilova života u eri internet tehnologija, a najviše za promociju različitosti, tolerancije i borbe protiv diskriminacije“, kažu organizatori.

Inicijativu je pokrenuo je koordinator za romska pitanja grada Bora Vladimir Šainović, a pomogli su mu Saša Kamenović, Emil Sinanović, Nazim Demiri i Ajnur Ramadan.

„Veliku zahvalnost za ovu utakmicu dugujemo fudbalskom klubu Bor, fudbalskom klubu Krivelj koji je ustupio sportsku opremu timu romskih fudbalera kako bi odigrali ovu utakmicu, restoranu Sidro u Boru, ćevabdžinici Dva goluba i prodavnici Aroma u Boru“, istakao je Šainović.

Obeležavanje Svetskog dana Roma nastavlja se turnirom za mlađe uzrastne kategorije – mlađi petlići (2012), petlići (2010) i pioniri (2008) u nedelju 14. aprila na Malom stadionu u Boru. Ekipe se i dalje mogu prijaviti pozivom na brojeve telefona 0643652685 (Saša) i 0616378759 (Emil).