Održan godišnji koncert baletskog studija „Balet haus“, najmlađe borske balerine na velikoj sceni [FOTO]

Na velikoj sceni Muzičke škole „Miodrag Vasiljević“ u Boru prethodnog vikenda održan je godišnji koncert baletskog studija „Balet haus“ (Ballet House).

Kao na velikim svetskim scenama, mlade nade borskog baleta, u lepršavim kostimima, ambiciozno, a pomalo sramežljivo, osvojile su srca i ovdašnje publike.

Pod budnim okom svoje nastavnice baleta, Nikolete Bibić, najmlađe borske balerine od tri do 13 godina pokazale su šta su sve do sada naučile, uz širok osmeh, vidljivo samopouzdanje, lak i gipak korak, visoko uzdignute glave.

Smenjivale su se na sceni poznate priče o Krcku Oraščiću, Klari, kralju miševa, Šećernoj vili, pa i ona o Odeti i princu Zigfridu u „Labudovom jezeru“, još jednom od klasika Petra Iljiča Čajkovskog, pa odlomci iz poznatih baletskih komada, poput slavne „Karmen“.

I dok su publici brideli dlanovi na svakoj od 15 izvedenih koreografija, ove talentovane devojčice, njih 110 od 130 polaznika koliko borski baletski studio ima, izvele su neke od najpoznatijih baletskih varijacija.

„Većini je ovo bio prvi javni nastup i ja sam zadovoljna kako je sve proteklo. Nastavićemo da radimo zajedno kako bi iz nastupa u nastup bili sve bolji“, kazala je Nikoleta.

Iako je Baletski studio „Balet haus“ počeo sa radom u oktobru prošle godine, njihovo zalaganje i rad sa mladim kategorijama krunisan je i na brojnim takmičenjima na kojima su do sada nastupali.

Nedavno su, na Međunarodnom baletskom takmičenju u Pančevu, osvojili dve druge nagrade i to u kategorijama balerina od šest do osam godina i u kategoriji takmičarki od devet do 12 godina.

Zato i ne čudi da se za godišnji nastup ovih devojčica tražila karta više, pa je Baletski studio „Balet haus“, poštujući aktuelne mere zbog korona virusa i maksimalni dozvoljeni broj gladalaca u sali, za Borane organizovao dve predstave, u petak i subotu.

Godišnji koncert  polaznica ovog baletskog studija, i po interpretaciji programa i kvalitetu izvedenih numera, definitivno je ispunio očekivanja i publike i organizatora, na radost, pre svih, najmlađih borskih balerina kojima je koncert bio prilika da se pokažu u punom sjaju.