Održan koncert brazilskog gitariste Danijela Markesa

0
19

U sklopu promocije kreativnog kursa gitare, koji organizuju Guitar art festival i Centar za kulturu opštine Bor, u velikoj sali Muzičke škole održan je koncert brazilskog gitariste Danijela Markesa.

Danijel Markes Kreativni kurs gitare

Danijel Markes je brazilski gitarista, koji predstavlja ono najoriginalnije sa World music scene i autentičnu brazilsku muziku.

Borskoj publici Danijel Markes, mladi gitarski virtouz, izveo je kompozicije različitih autora, koje u sebi sadrže standarde, bosanovu, različite varijacije sambe i ostale žanrove po kojima je brazilska muzika poznata.

Kreativni kurs gitare održava se u Boru već dve godine i jedan je od petnaest gradova u kojima se ovaj kurs organizuje. U prethodnih godinu i po dana kurs je imao oko pedeset polaznika, koji su kroz saradnju sa Petrom Jankovićem, profesorom prestižne američke Džejkobs muzičke škole, na brz i jednostavan način osvajali veštine sviranja klasične i akustične gitare.

Kreativni kurs gitare sadrži četiri nivoa, koji omogućavaju kontinuirano usavršavanje i napredovanje kroz produbljivanje znanja savremenih tehnika i stilova akustične i klasične gitare.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime