Održan prijem za borske sportiste, osvajače šampionata Balkana

Za osvajače zlatnih medalja na nedavno održanim šampionatima Balkana u kik-boksu i triatlonu danas je u Skupštini grada Bora održan svečani prijem.

Gradonačelnik Aleksandar Milikić sa saradnicima ugostio je Anetu De Kanduju, Damira Sejdiju, Uroša Krstića i Bobana Nikolića kao i njihovog trenera Sinišu Vladimirovića i odao im je zasluženo priznanje za ostvarene sportske rezultate.

Aneta je na Balkanskom prvenstvu održanom 5. septembra na Vlasinskom jezeru zauzela prvo mesto u najzahtevnijoj disciplini olimpijski triatlon u kategoriji AGE2.

„Triatlonom se bavim osam godina sa trogodišnjom pauzom zbog trudnoće i porođaja, 2019. godine sam se vratila treninzima, ali je korona sve poremetila. Iskreno, ostvarila sam bolji rezultat nego što sam se nadala. U prethodne dve godine nije bilo mnogo takmičenja, a bez trka ne možete da vidite koliko ste napredovali. Balkanskim prvenstvom je završena ova sezona i sada sledi pauza od par nedelja, pa početak baznih priprema za sledeću sezonu“, kazala je Aneta.

Mladi borski kik-bokseri Damir, Uroš i Boban su se kao kao članovi reprezentacije Srbije okitili najsjajnijim odličjem na Šampionatu Balkana u Skoplju održanom 4 i 5. septembra.

„Oni su ostvarili zaista veliki uspeh i pokazali su da su u dobroj formi i da su na pravom putu da se na međunarodnim takmičenjima koja ih očekuju pokažu u pravom svetlu“, rekao je Siniša Vladimirović trener u Kik-boks klubu Bor.

Gradonačelnik je čestitao sportistima osvajanje zlatnih medalja na prvenstvima Balkana istakao da će grad prilikom izvajanja sredstava obratiti više pažnje na individualne sportove.

„Danas sam imao priliku da razgovaram sa, siguran sam, četiri buduća Olimpijca koji će na najbolji način braniti boje srpske zastave i na najbolji način predstavljati svoj grad i svoju državu na svakom takmičenju na kome budu učestvovali.

Individualni sportovi u gradu svakako zaslužuju mnogo više pažnje i mi ćemo se truditi da, i u narednom periodu, pomognemo klubovima koji beleže ovako dobre rezultate“, kazao je gradonačelnik Milikić.

On je rekao da će naredne godine za sport biti izvojeno više sredstava i da se razvoj mora vratiti osnovi –  dečiji, školski, omladinski sport i da se na taj način stvaraju novi šampioni.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Mladi o mladima”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.