Održan prijem za predstavnike sportskih organizacije grada Bora, obećana značajno veća ulaganja u sport

0
593

U gradskoj kući u Boru danas je organizovan novogodišnji prijem za predstavnike sportskih klubova na kome su sumirani rezultati iz godine na izmaku.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić kazao je da će klubovi u narednoj godini moći da očekuju veća finansijska sredstva jer je za tu namenu u nacrtu budžeta za 2020. godinu predviđeno 15 miliona dinara više.

“Mislim da je 2019. godina bila jako uspešna za borski sport. Naš zadatak je da u narednoj godini povećamo budžet za sportske organizacije sa 45 na 60 miliona dinara. To je značajna promena, ali smo i uspeli da obezbedimo zakonski osnov za isplatu honorara sportistima, nagrade za postignute rezultate i stipendije za takmičare koji su pozvani u reprezentaciju”, rekao je Milikić.

Igor Janković član gradskog veća zadužen za sport pozitivno je ocenio postignute rezultate borskih sportista, posebno one u pojedinačnim sportovima.

“Bor, kao jedna mala sredina, može da se pohvali odličnim sportskim rezultatima, pre svega u pojedinačnoj konkurenciji gde imamo 16 reprezentativaca u svim kategorijama i dva reprezentativna trenera. Grad Bor će finansijski podržati klubove kako bi rezultati bili još bolji nego u 2019. godini”, kazao je Janković.

Prema rečima Aleksandra Buđelana predsednika Saveza sportova grada Bora primećeni su pozitivni rezultati na omasovljenju sporta, ali i da se mora intenzivnije raditi sa decom.

“Treba reći da se sport u Boru značajno omasovio i to je jedna velika pobeda za sve nas. Trenutno imamo više od 3.000 sportista, od kojih je 1.400 u sistemu takmičenja. Više od 70 odsto njih su mlađi od 20 godina. Naš cilj je da sledeće godine taj broj bude još veći i da što više dece približimo sportu jer je to osnova zdravog života”, zaključio Buđelan.

Grad Bor je u 2019. godini finansirao programe 52 sportske organizacije koje okupljaju oko 3.000 sportista. Ukupni budžet za sport iznosio je 192 miliona dinara uključujući finansiranje sportskih klubova, ustanove Sportski centar i kapitalna ulaganja u sportsku infrastrukturu.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime