Održana 11. internacionalna majska konferencija o strategijskom menadžmentu u Boru [FOTO]

Ovog vikenda uspešno je održana 11. internacionalna majska konferencija o strategijskom menadžmentu – IMKSM2015 u organizaciji Tehničkog fakulteta u Boru. Kao i prethodnih godina, gostujući predavači bili su eminentni stručnjaci, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva, a o uspešnosti ovogodišnje konferencije svedoči preko 140 prijavljenih radova i više od 200 istraživača.

IMKSM2015

Internacionalna majska konferencija o strategijskom menadžmentu (IMKSM) tradicionalno se održava svake godine krajem maja meseca i predstavlja vodeću međunarodnu konferenciju iz oblasti strategijskog menadžmenta.

Radove na konferenciji prezentovali su mnogobrojni stručnjaci iz oblasti strategijskog menadžmena iz zemlje i inostranstva, a ono čime se posebno diče organizatori ovogodišnje konferencije jesu upravo radovi iz vanevropskih zemalja, poput Nigerije, Pakistana, Indije i Brazila.

IMKSM2015

Plenarni predavači, tj. stručnjaci koji su svečano otvorili ovogodišnji simpozijum bili su Jyrki Kangas iz Finske, José David Vicente-Lorente iz Španije i Predrag Stanimirović sa Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.

Paralelno sa konferencijom, i ove godine je organizovan Studentski simpozijum o strategijskom menadžmentu, na kome su svoje radove prezentovali, pored studenata sa Tehničkog fakulteta u Boru, i studenti iz čitave zemlje.

Gosti oduševljeni prirodnim lepotama okoline Bora

Nakon održanih predavanja, domaćini sa Tehničkog fakulteta u Boru iskoristili su lepo vreme kako bi gostima pokazali okolinu Boru, tj. borske turističke lokalitete.

IMKSM2015

Posebno oduševljenje iskazali su gosti iz inostranstva, kojima je bilo nepojmljivo da u blizini rudnika postoje tako netaknute prirodne lepote.

IMKSM2015

Turistički obilazak Bora i okoline uključivao je obilazak Lazareve pećine, posetu kopu Veliki Krivelj, ali i osveženje u kafiću „Jama“.

(Odsek za inženjerski menadžment, Tehnički fakultet u Boru)