Oglasila se kompanija: Nije pas nego zec

Fotografija objavljena na društvenim mrežama na kojoj se vidi kineski državljanin u prepoznatljivoj naradžasto-teget uniformi kako priprema meso životinje za koju se pretpostavilo da je pas uzmemirila je javnost i stavila u centar pažnje pitanje etičkog tretmana životinja.

Kompanija Srbija Ziđin Koper (SZK) je  reagovala saopštenjem u kojem se naglašava da nijedan od njihovih zaposlenih nije bio uključen u incident koji je izazvao polemike.

“O događaju koji je uznemirio javnost, saznali smo preko društvenih mreža. Razumemo uznemirenost javnosti, ali zarad istinitog i pravovremenog informisanja želimo da obavestimo javnost da niko od naših zaposlenih nije učestvovao u tome”, poručuju iz SZK.

U saopštenju se navodi da je zatražena hitna internu istragu od podizvođačke firme i da su rezultati su pokazali da se na objavljenoj fotografiji zapravo nalazio zec, a ne pas.

“Takođe smo zahtevali da se poštuju svi lokalni zakoni i ceo slučaj prijavi nadležnim udruženjima i relevantnim ustanovama”, navedeno je saopštenju.