Okrugli sto o rebalansu budžeta grada Bora

U okviru javne rasprave o nacrtu Odluke o izmenama i dopunama odluke o budžetu grada Bora za 2022. godinu, održan je otvoreni sastanak u formi okruglog stola na kojem je predstavljen nacrt Odluke, a kojem su mogli da prisustvuju svi podnosioci predloga za izmenu gradskog budžeta.

Do sada je, prema rečima Zorane Gajić, načelnice Odeljenja za finansije, kroz javnu raspravu pristigao 21 predlog u vezi sa rebalansom budžeta.

„Samo jedan predlog je pristigao od građana i odnosi se asfaltiranje i dodatne radove na Borskom jezeru. Ostale prijave uputile su osnovne i srednje škole, od indirektnih korisnika dobili smo predlog za izmenu i dopunu od Muzeja rudarstva i metalurgije i Turističke organizacije Bor. Zatim od članova Grdaskog veća, zamenika Pravobranioca i Doma zdravlja”, kaže Gajić.

Svi predlozi će biti sagledani posle 14. juna, do kada traje javna rasprava i postoji mogućnost za prijavu predloga za izmenu i dopunu budžeta na obrascima koji se nalaze na sajtu grada Bora u delu Javne rasprave. Predlozi se mogu predati elektronskim putem, poštom ili ostavljanjem na pisarnici u Gradskoj upravi.