Olimpijski komitet Srbije dodelio sportske rekvizite OŠ „3. oktobar”

Olimpijski komitet Srbije dodelio je sportske rekvizite Osnovnoj školi „3. oktobar” u Boru kao rezultat učešća kolektiva, učenika i njihovih roditelja u TreninGo izazovu „Trčim za školu”, koji je organizovan u okviru Evropske nedelje sporta.

Povodom obeležavanja Evropske nedelje sporta, Olimpijski komitet Srbije realizovao je projekat TreninGo izazov „Trčim za školu”. Cilj je bio da olimpijci animiraju decu, ali i njihove roditelje i nastavnike, tako da je svako mogao da instalira TreninGo aplikaciju, koju su korisnici aktivirali svaki put kad krenu na trčanje.

U ovom izazovu, koji je trajao od 27. septembra do 15. novembra prošle godine, učestvovalo je deset škola iz cele Srbije, a Osnovna škola „3. oktobar” iz Bora plasirala se na šesto mesto na rang listi sa pretrčanih 813 kilometara.

Broj kilometara koji su pretrčali učenici, kolektiv i roditelji, kaže nastavnica fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi „3. oktobar”, Mirjana Spasić, bio bi mnogo veći da u tom periodu nije bio aktivan korona virus, tako da jedan broj dece bio odsutan.

„Mi svake godine obeležavamo školski sportski dan, ali ovo je bio izazov u kojem je učestvovalo deset, što srednjih, što osnovnih škola iz cele Srbije. Drago nam je što su deca prihvatila izazov, što su se uključila, trčala. Takođe, i roditelji su mogli da učestvuju u ovom izazovu, tako da hvala i njima što su podržali ovu akciju. Zahvaljujući svemu tome dobili smo ove divne rekvizite koje će deca da koriste u okviru redovne nastave, kao i u okviru slobodnih aktivnosti”, ističe Spasić.

Direktorka Osnovne škole „3. oktobar”, Snežana Savićević zahvalila se Olimpijskom komitetu Srbije na donaciji povodom učešća učenika i kolektiva u izazovu „Trčim za školu”.

„Učešćem naše dece u ovom izazovu pokazujemo da nam je razvoj motoričkih sposobnosti učenika veoma značajan i da škola svesrdno radi na podizanju kvaliteta fizičkog vaspitanja. Ovog puta smo dobili rekvizite koje će deca koristiti u nastavi, a to je još jedna potvrda našeg zalaganja i sveukupnog učešća u sportskom životu, pogotovo našeg grada”, kaže Savićević.

Prvobitan plan je bio da sportskim rekvizitima budu nagrađene prve tri škole, međutim, prema rečima Mirjane Ivković iz Olimpijskog komiteta Srbije, odlučili su da nagrade i ostalih sedam škola koje su učestvovale u izazovu, jer, dodaje ona, „nije važno samo pobediti, već i učestvovati.”

„U preoteklih nekoliko dana obilazimo ostalih sedam gradova širom naše zemlje i školama uručujemo sportske rekvizite za fudbal, košarku, rukomet, odbojku, ali i neke dodatne koje mogu koristiti tokom nastave fizičkog vaspitanja. Ovaj projekat realizujemo već tri godine zaredom u okviru Evropske nedelje sporta, zajedno sa Minstarstvom omladine i sporta, Savezom za školski sport Srbije i uz pomoć delegacije Evropske Unije u Srbiji”, objašnjava Ivković.