Open Day: Uručene diplome i priznanja najboljim studentima borskog Tehničkog fakulteta

0
1005

Tradicionalno, prvog dana oktobra, Tehnički fakultet u Boru, organizovao je Open Day na kojoj je dekan profesor doktor Nada Štrbac, uručila diplome studentima koji su diplomirali u proteklih godinu dana, a brucošima indekse.

Osnovne studije na borskom Tehničkom fakultetu u proteklih godinu dana završilo je 76 studenata, jedan je magistrirao, sedam je doktoriralo, tri studenta su završila studije prvog stepena, a njih 27 master studije.

Dekan Fakulteta, profesor doktor Nada Štrbac uručila je, tim povodom, diplome onima koji su završili u proteklih godinu dana studije, a za najbolje proglasila Bojana Vojinovića, sa smera za rudarsko inženjerstvo, Milicu Jovkić (metalurško inženjerstvo), Jovanu Pešić (tehnološko inženjerstvo), dok je za studenta generacije proglašen Mihajlo Grečić koji je studije na inženjerskom menadžmentu završio sa prosekom ocena 9,64.

„Velika mi je čast biti na čelu svoje generacije predstavljajući smer Inženjerski menadžment na Tehničkom fakultetu u Boru. Biti student generacije mi puno znači, a ujedno je i velika odgovornost da predstavljam svoj fakultet“, kaže Mihajlo Grečić o ovom izuzetnom uspehu na dosadašnjim studijama.

Mihajlo Grečić, student generacije

Tehnički fakultet u Boru od osnivanja, 1961. godine uspešno je odškolovao 3.080 studenata. Do sada je na ovom fakultetu zvanje doktora u svojim oblastima ponelo njih 129, a magistarsko 167. Specijalističke studije završilo je do sada 20 studenata, studije prvog stepena 72, a master studije njih 263.

„Tehnički fakultet u Boru, pored obrazovanja, intenzivno je tokom predhodnih 58 godina razvijao i naučno-istraživački rad, saradnju sa privredom i međunarodnu saradnju, kao osnovne postavke razvoja i osavremenjavanja visokoškolske nastave“, istakla je profesor doktor Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta, jedinog fakulteta Univerziteta u Beogradu van naše prestonice.

Profesor doktor Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta u Boru

Indekse su danas brucošima uručili profesori doktori Ivan Mihajlović, Radoje Pantović, Snežana Milić i Vesna Grekulović, a primilo ih je preko 80 budućih stručnjaka koji će narednih godina sticati nova znanja na smerovima: Inženjerski menadžment, Rudarsko, Tehnološko i Metalurško inženjerstvo.

Upravo su na ovim smerovima, po studijskim programima, najbolje upisani brucoši: Nikola Stankov, Tamara Timotijević, Tijana Martić i Dalibor Jovanović.

„Znanje koje steknete tokom studiranja, kako na teorijskom, tako i na praktičnom delu vežbi na fakultetu, biće osnova za vaš dalji rad i usavršavanje. Budite uporni i ne odustajte, čak i kad vam je najteže, jer rad i posvećenost se na kraju uvek isplate“, poručila je brucošima profesor doktor Nada Štrbac, dekan Tehničkog fakulteta u Boru.

Svečani program koji je danas povodom prijema novih studenata i ispraćaja diplomaca uveličali su svojim nastupom članovi Etno grupe „Đurđevak“ pri Centru za kulturu grada Bor sa Tamarom Glišić, vođom Etno radionice na čelu i solistom Anđelijom Čerkasovom.

Svečanoj promociji master i diplomiranih inženjera rudarstva, metalurgije, tehnologije i inženjerskog menadžmeta pristvovali su brojni gosti, poslovni saradnici i prijatelji Tehničkog fakulteta u Boru, ali i bivši i sadašnji studenti.


Objavljeni medijski sadržaj je nastao u okviru projekta “Život mladih u Boru – za ostanak i opstanak”, koji je sufinansiran iz budžeta grada Bora. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime