Opozicija podnela krivičnu prijavu protiv nepoznatih zbog ometanja izbora u Boru

Narodna stranka saopštila je da su današnji lokalni izboru u Boru protekli u znaku pritisaka na birače da glasaju za vladajuću koaliciju. Protiv nepoznatih je podneta i krivična prijava.

Dragan Marković, poverenik Narodne stranke za Bor i nosilac liste ujedinjene opozicije „Mi ili oni! Ujedinjeni za Bor“ saopštio je danas da je podneta krivična prijava protiv nepoznatih osoba koje su “blokirale ulice u rubnih delovima grada”. On je naveo da su današnji izborni proces ometali aktivisti vladajuće koalicije, kao i to da je “policija odbila da interveniše uz izgovor da su policajci poslati na utakmicu u Beograd“.

„U policiji nam je, međutim, rečeno da će prijava biti zavedena tek sutra“, rekao je Marković.

Opozicija optužuje vlast da su njeni aktivisti obilazili Borane i uznemiravali ih u njihovim domovima, a na dušu im stavlja i nepoznate ljude “u džipovima i vozilima bez registarskih tablica“. Oni su, kaže Marković, blokirali pojedina biračka mesta na obodima grada i „nisu dozvolili građanima da glasaju sve dok za SNS ne glasaju svi ljudi sa njihovog spiska”.

„Džipovi stoje pored biračkih mesta, gradom kruži više od 100 automobila i džipova bez registarskih tablica, stigli su i mini-busevi iz Negotina i Kladova. Policija nije reagovala na naše prijave sumnjivih vozila, a onda su na džipove postavili probne tablice i lažne tablice od kartona“, dodao je Marković.