Opština Bor obezbedila protivgradne rakete vredne 2 miliona dinara

Opštna Bor je ove godine obezbedila 57 protivgradnih raketa za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno skoro dva miliona dinara. Rakete su danas dopremljene u Radarski centar na Crnom vrhu odakle će biti raspoređene lansirnim stanicama širom opštine.

Predsednik Opštine Bor Aleksandar Milikić posetio je danas Radarski centar na Crnom vrhu gde je obećao nastavak pomoći lokalne samouprave za protivgradnu zaštitu.

„Mi smo ove godine obezbedili 57 raketa srednjeg i dugog dometa namenjenih za protivgradnu zaštitu građana, privrede i poljoprivrede. Ove sezone je sa devet lansirnih stanica u opštini Bor dejstvovano 37 puta i ispaljene sve dostupne rakete. Prošle obezbeđeno je 37 raketa, ove 20 više, a trudućemo se da se trend povećava i narednih godina. Cilj nam je da grad ne nanosi štetu u opštini Bor“, istako je Milikić.

Pored pomoći u raketama lokalna samouprava će pokušati da nađe način da finansijski pomogne i strelcima koji su angažovani za isplaljivanje raketa.

Šef Radarskog centra na Crnom Vrhu Milena Nastić kazala je da je Opština Bor jedina koja je u istočnoj Srbiji obezbedila dodatne rakete za protivgradnu zaštitu.

„Lansirne stanice koje pripadaju opštini Bor, za razliku od ostalih stanica u drugim područjima istočne Srbije, imaju znatno veći broj protivgradnih raketa na raspolaganju a samim tim je obezbeđena i veća uspešnost u zaštiti od grada“, istakla je Milena Nastić.

Ona je dodala da je na teritoriji koju pokriva Radarski centar Crni vrh nije prijavljana veća materijalna šteta iako se u aktuelnoj sezoni dešavalo da pada grad i sugradica. Strelci sa istoka Srbije su po gradonosnim oblacima dejstvovali 13 dana.