Opštinski većnici usvojili cenovnik parkiranja u Boljevcu

Članovi Opštinskog veća opštine Boljevac na 63. vanrednoj sednici razmatrali su, između ostalog, izveštaj o šestomesečnom izvršenju odluke o budžetu, ali i cenovnik parkiranja u prvoj i drugoj zoni.

Za prvih šest meseci ukupni prihodi i primanja u budžetu Opštine Boljevac realizovani su sa 40,91 odsto, dok je kod rashoda zabeležen utrošak od 36, 23 procenta u odnosu na ukupno planirane prihode i primanja, koja iznose 619 miliona dinara.

Članovi Veća su usvojili i predlog cenovnika za korišćenje parking prostora u prvoj i drugoj gradskoj zoni i to na 30 dinara za sat vremena parkiranja u prvoj, odnosno 20 u drugoj zoni. Celodnevno korišćenje parking mesta u drugoj zoni koštaće 100 dinara, a posao je poveren Javnom komunalnom preduzeću „Usluga“.

Većnici su razmatrali i usvojili izmene Odluke o socijalnoj zaštiti koja se menja u delu vezanom za kriterijume za pružanje pomoći za sanaciju objekata za stanovanje ukoliko su porodice u njima životno ugrožene. Izmenama ove odluke precizirano je da  visina pomoći neće biti niža od prosečne neto zarade u Boljevcu, dok je najviši iznos do tri neto zarade. Dopunom iste odluke definisana je i usluga ličnog pratioca za decu sa smetnjama u razvoju.