OŠ “3. oktobar” plasira đake reportere

0
58

Petnaestak učenika OŠ “3. oktobar” će u školskoj 2015/2016. godini izveštavati za prvi sportski dečiji časopis “Plamenko” koji će izlaziti kao dodatak “Sportskom žurnalu”.

djak-reporter-saveza-srbije

Novinarska sekcija OŠ “3. oktobar” uključila se u projekat “Đak reporter” kao partner Saveza za školski sport Srbije, koji se nalazi pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta.

Dečije sportske emisije sastavljene od priloga đaka reportera emitovaće se na RTS-u i SOS kanalu.

Izveštaje o sportskim događajima i takmičenjima u osnovnim školama, navijanjima, radionicama i sportskim zanimljivostima možete od danas pročitati i na sajtu Bor030.net.

Učenici novinarske sekcije proći će kroz seminar kako bi spoznali važnost timskog rada. Seminar će voditi mentori: profesor srpskog jezika i književnosti Saša Čorboloković i profesor fizičkog vaspitanja Mirjana Spasić.

Baš kao i sportisti, i novinari će se “takmičiti” tokom školske godine. Najbolji tekstovi i TV prilozi će novinaru, sekciji i školi, doneti vredne nagrade: boravak i izveštavanje sa jubilarnih 10. Olimpijskih sportskh igara učenika Srbije u Vranju (maj 2016.), Svetskog školskog prvenstva u odbojci u Beogradu (jun 2016.) i Svetskog školskog prvenstva u malom fudbalu u Poreču (april 2016.) kao i vredne materijalne nagrade.

Kroz projekat “Đak reporter” novinarske sekcije postaće vidljive široj javnosti a njeni članovi upoznaće jednu od najlepših grana novinarstva – sportsko novinarstvo.

 

POŠALJITE ODGOVOR

Unesite komentar
Upišite ime