OŠ „Stanoje Miljković” u Brestovcu poziva Borane da pomognu maloj Mariji Gambošević

U cilju prikupljanja novca za lečenje trinaestogodišnje Marije Gambošević, u ponedeljak, 25. aprila 2022. godine biće organizovana humanitarna akcija podele uskršnjih jaja ispred supermarketa „Maxi” od 10 do 18 časova. Origanizatori ove akcije su Osnovna škola „Stanoje Miljković” i Udruženje građana  „Village”.

Učenici sedmog razreda Osnovne škole „Stanoje Miljković” u Brestovcu, Mariji Gambošević početkom maja predstoji operacija u Turskoj, a novac koji je prikupljen za njeno lečenje nedovoljan je da pokrije sve troškove.

Trinaestogodišnja devojčica Marija Gambošević iz sela Šarbanovac kod Bora obolela je od dezmoidnog tumora, retke vrste benignog tumora koji se širi velikom brzinom i zahvata ostale unutrašnje organe.

Direktor Osnovne škole „Stanoje Miljković” u Brestovcu, Aleksandar Vlahović smatra da nije prikupljeno dovoljno novca koji je neophodan da se pokriju troškovi operacije, laboratorijskih analiza, lekova, suplemenata, kao i troškovi putovanja i smeštaja njihove učenice Marije.

Stoga kolektiv ove osnovne škole apeluje na Borane da pokažu svoju humanost i odreaguju u kratkom vremenskom roku jer je operacija zakazana za svega nekoliko dana, a to je, kako kažu, jedini način da Marija nastavi svoj život i uživa u bezbrižnim danima svog detinjstva.

Borani svoj novac za Marijino lečenje mogu donirati slanjem SMS poruke 1233 na 3030 u okviru fondacije „Budi human”, kao i uplatom na dinarski: 160-6000001381484-19 i devizni račun: 160600000138147061.