Osvetljeno igralište na trećem kilometru, do kraja godine nova rasveta na Borskom jezeru

U okviru proširenja javne rasvete, nakon više od 20 godina, postavljena je led rasveta u dečjem parku na trećem kilometru, tzv. Anfijevom parku.

Zahvaljujući novoj led rasveti poznato igralište za decu više nije u mraku, a osvetljeni su i prilazi između stambenih zgrada u ovom delu Bora. 

“Ovaj prostor 20 godina nije bio osvetljen i ljudi iz vodovoda su završili posao i osvetlili prostor između stambenih zgrada na 3. kilometru i staze u parku.Uvek kažem i molim naše sugrađane da imaju strpljenja i razumevanja a i sami vide da se mnogo radi. Mi smo ove godine uradili rekonstrukciju rasvete i kompletne staze na četvrtom kilometru ka Doma zdravlja, urađen je posle nekoliko decenija i Trg oslobođenja, ali i preko 20 lokacija između zgrada i prostor između javnih površina gde je to bilo potrebno”, istakao je gradonačelnik Bora, Aleksandar Milikić.

Radnici Vodovoda ove godine su zamenili 400 led sijalica, postavili stotinak novih stubova takozvane niske rasvete i tridesetak visoke u svim delovima Bora.

Po zahtevima meštana brojnih mesnih zajednica u gradu i selu, dodao je Milikić, takođe je na rekosntrukciji rasvete urađeno mnogo, a predstoji i rekonstrukcija rasvete na Borskom jezeru i još nekim selima.

Za održavanje i proširenje javne rasvete iz gradske kase je ove godine izdvojeno 33 miliona dinara, a po rečima nadležnih rekonstrukcija rasvete će se nastaviti i naredne godine.

“Urađeno je dosta i u starom i novom Selištu, mesnoj zajednici “Mladost”, pa u celoj Ulici Petra Kočića. Potrudili smo se u svakoj mesnoj zajednici da odgovorimo zahtevima meštana, a do kraja godine nam predstoji da završimo rasvetu u Brestovcu, Borskom jezeru i na Savači”, kaže direktor JKP „Vodovod“ u Boru, Goran Pavić.