Otvoren hotel „Jezero“

Renovirani hotel „Jezero“ na Borskom jezeru svečano je otvoren danas –  na Dan rudara uz prisustvo premijera Ivice Dačića, ministara Mađana Dinkića i Milana Bačevića, kao i brojnih zvanica iz društvenog i političkog života istočne Srbije.

Samo tri meseca je bilo potrebno radnicima borskih privatnih firmi da završe prvu fazu rekonstrukcije hotela na Borskom jezeru, „tešku“ 2,9 miliona evra.

Hotel koji je godinama bio ruiniran i van upotrebe dobio je novi, moderni izgled i tri zvezdice po kategorizaciji Ministartstva ekonomije.

U okviru prve faze rekonstrukcije, renovirano je svih 111 soba i 10 apartmana, a novi izgled dobile su i banket-sala, otvoreni i pansionski restoran, bar sa terasom, kuhinja, ulazni hol, panoramski lift i recepcija, koju krasi akvarijum dugačak tri i po metra.

Počela „druga faza“

Nakon sređivanja spoljnog izgleda i dela enterijera hotela, počelo je uređivanje dodatnih sadržaja, kao i same okoline Borskog jezera.

Za sada su renovirani postojeći sportski tereni, parkinzi, prilazni put, a napravljena su i nova dečija igrališta. Naspram ulaza u hotel igrađen je vidikovac i fontana. Najave iz RTB-a su da se na ovome neće stati.

Planirana sredstva su bila 7,5 do 7,6 miliona evra, a ovo je urađeno za svega 2,9 i ja se nadam da ćemo još sa 500 – 600 hiljada, najviše milion, uraditi drugu fazu: srediti bazen, doraditi donji – zabavni deo hotela, urediti okolinu, počev od splavova, graničnika dubine, delova za decu na samom jezeru.

Ubeđen sam da ćemo sve to završiti do početka zime i istovremeno, kada budemo pustili žičaru, pustiti i tu drugu fazu. Onda ćemo imati i zimski sadržaj i hotel će stalno biti pun. Tako smo i bazirali ekonomiju hotela, a računica je pokazala da će se sve isplatiti za dve i po do tri godine, izjavio je nedavno Spaskovski.

Prema rečima Milinka Živkovića, direktora marketinga RTB-a i koordinatora projekta obnove hotela, Borsko jezero postaje moderan turistički centar.

Ovo je samo mali korak, početak. Rešili smo da ovde napravimo ogroman vodeni park, sojenice, hotel na vodi, da plaže upristojimo, da sve ono što danas nedostaje – počev od mokrih čvorova, tuševa, prostorija za presvlačenje, pristojnih restorana i kafića – podarimo građanima Bora i građanim ove naše lepe Srbije, rekao je Živković.

Prvi čovek Basena je na konferenciji za novinare povodom Dana rudara istakao da za sve što RTB-u u ovom trenutku radi ima podršku nove republičke vlasti, a potvrda toga je prisustvo premijera i ministra policije Ivice Dačića, ministra minansija Mlađena Dinkića, i ministra rudarstva Milana Bačića