Otvoren Lidl u Boru: Prvi kupci satima čekali u redu [FOTO]

Tačno u 8 sati, simboličnim presecanjem vrpce, otvorena je prva prodavnica kompanije Lidl u istočnoj Srbiji.

Marketi su istovremeno počeli da rade u Boru, Beogradu, Zrenjaninu, Kragujevcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu i Šapcu.

Kako bi među prvima u Srbiji pazarili u Lidlu veliki broj Borana nestrpljivo je čekao u redu još pre 6 sati.

Gradonačelnik Bora Aleksandar Milikić izjavio je da Lidl u grad donosi zdravu konkurenciju i niže cene. Prema njegovim rečima, dolazak ove renomirane svetske kompanije je važan i zbog otvaranje novih radnih mesta, kojih je u borskoj radnji pedesetak.

Milikić je istakao da će grad Bor u narednom periodu, kao što je to bio sličaj sa Lidlom, omogućiti otvaranje novih turističkih i privrednih objekata jer je Bor grad razvoja.

„Zahvalni smo našim potrošačima što su nas ovako toplo dočekali, državi Srbiji i lokalnim vlastima na stvaranju pozitivne klime koja je omogućila da smo danas ovde i svim našim partnerima koji su nam vrednim radom omogućili da ovaj važan zadatak završimo u rokovima koje smo obećali potrošačima. Ovom prilikom pozivamo potrošače da posete svoj Lidl, dožive jedinstveno iskustvo kupovine, i uvere se zašto je kupovina kod nas jednostavna, bolja i povoljnija“, rekla je predstavnica Lidla Srbija Ivana Vićentić, ističući da su svi zaposleni u ovoj kompaniji izuzetno uzbuđeni i ponosni zbog otvaranja.

Potrošače je na policama Lidla dočekao odabran asortiman od 1.500 proizvoda od kojih se mnogi prodaju po izuzetno povoljnim akcijskim cenama.

Borani su pokazali najviše intesovanja za jeftine banane, piliće, mleko, šećer, čokolade i kafu koji su na akciji.

„Ponudićemo Lidl brendove, sveže voće, povrće, peciva iz Lidlove pekare, više od 350 proizvoda domaćih proizvođača, a pre svega, ponudićemo najpovoljniju potrošačku korpu u Srbiji. Danas je važan dan, jer počinjemo. Ali to je tek početak. Tu smo da ostanemo i da se zajedno razvijamo. Slušaćemo vas, potrošače, kako bismo bili bolji iz dana u dan“, rekao je generalni direktor Lidla Srbija Tomislav Šapina, na centralnom otvaranju prodavnica u Beogradu.

Nakon današnjeg otvaranja, prodavnica Lidla u Boru će raditi tokom svakog dana u nedelji od 8 do 22 časa.

Kupcima je na raspolaganju i veliki parking sa više od sto mesta, čije je korišćenje za potrošače besplatno.