Otvorena izložba crteža učenika OŠ “Branko Radičević” pod nazivom “Kako sebe vidim za 20 godina”

Osnovna škola “Branko Radičević” iz Bora uz podršku “Muzeja rudarstva i metalurgije” i Udruženja roditelja “Bebironče” organizovala je izložbu crteža učenika starijih razreda škole sa temom “Kako sebe vidim za 20 godina”.

Izlozba OŠ Branko Radičević Muzej

Na izložbi koja je organizovana u borskom “Muzeju rudarstva i metalurgije” u sklopu obeležavanja Dečije nedelje izloženi su najbolji radovi učenika starijih razreda OŠ “Branko Radičević”, a najbolji radovi su i prigodno nagradjeni. Svrha organizovanja ove izložbe je aktiviranje dece i njihovih talenata.

“Deci je data šansa da iskažu svoje talente. Glavna stvar je to da ako bar jedno dete nastavi da se bavi ovim, to je znak da smo uspeli”, rekao je Radiša Petković, direktor OŠ “Branko Radičević” u Boru.

Cilj udruženja “Bebironče” je ponovno osvežavanje i jačanje porodice, pa se ovoj akciji uključilo sa namerom da na taj način aktivira i decu i roditelje.

“Smislili smo tu jednu temu koja će svima biti zanimljiva, kako deca sebe vide u budućnosti. Nadamo se da ćemo u lošem i teškom vremenu na taj način pokrenuti malo nade i kod dece i kod njihovih roditelja koji se bore sa svakodnevnicom”, kazala nam je doktorka Branka Badža iz udruženja “Bebironče”.

Za najbolji rad proglašen je crtež Ane Đurić, učenice VII-1 razreda OŠ “Branko Radičević”, koja je nacrtala sebe kako skače padobranom.

“Ja sam nacrtala sebe kako skačem padobranom. Na crtežu se vidi nebo i pogled na panoramu iz ptičije perspektive. Velika mi je želja da probam ekstremne sportove, da skačem padobranom i slično. Volim da crtam i stalno to radim u slobodno vreme”, rekla nam je Ana Đurić.

Pored Aninog, nagrađeni su i radovi Milice Slavkovič i Dimitrija Petkovića.