Otvorena prolećna sezona čišćenja divljih deponija u Boru

Na inicijativu Kancelarije za zaštitu životne sredine Gradske uprave Bor, a u saradnji sa Kancelarijom za mlade i organizacijom „Alternativa Bor”, uz podršku Doma omladine Bor, organizovana akcija čišćenja deponije na vidikovcu iznad Osnovne Škole „Dušan Radović” u Boru.

U subotu je organizovana akcija čišćenja divljih deponija na više lokacija u gradu Boru i borskim selima, a kako kaže Nikola Stojković iz Omladinske organizacije „Alternativa Bor”, svoj doprinos ovoj prolećnoj akciji čišćenja, uz podršku Doma omladine Bor, dali su čišćenjem vidikovca iznad OŠ „Dušan Radović”.

„Pet omladinaca iz organizacije „Alternativa Bor” i Doma omladine, je na ovoj lokaciji doprinela akciji čišćenja divljih deponija koja se vršila na više mesta u Boru i borskim selima. Na akciji čišćenja, koju je organizovala Kancelarija za zaštitu životne sredine Gradske uprave Bor, radilo je više udruženja ”, objašnjava Stojković.

Stefan Stuparević iz Doma omladine Bor kaže da je ovo bila prva prolećna akcija čišćenja deponija, koja ima za cilj i podizaje svesti o potrebi čistoće grada Bora.

„Tradicionalno u saradnji sa organizacijom „Alternativa Bor” radili smo na čišćenju divlje deponije, čime želimo da podignemo svest postojanju divljih deponija u Boru i potrebi da se one čiste. Ovo je prva prolećna akcija, a Dom omladine Bor se priključio da i ove godine podrži čišćenje divljih deponija u gradu”, kaže Stuparević.